Directeur directie Veiligheidsbeleid Hester Somsen
Directeur Veiligheidsbeleid Hester Somsen

Beste lezer,

Eén van de leukste onderdelen van mijn functie als directeur Veiligheidsbeleid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de gesprekken die ik voer met studenten, militairen en andere professionals binnen het vakgebied van de internationale veiligheid. Het is inspirerend om te horen waarom zij zich bezighouden met dit onderwerp en wat hen drijft.

Veiligheid is namelijk een onderwerp dat ons allemaal raakt en waar iedereen wel ideeën over heeft. Omdat we als ministerie van Buitenlandse Zaken graag laten zien wat wij internationaal doen voor de veiligheid van Nederland, hebben we dit online magazine gemaakt, waarvan dit het eerste nummer is. We zijn van plan maandelijks met een nieuwe aflevering te komen met actuele onderwerpen en achtergronden van ons werk.

We kijken uit naar jullie inbreng

De timing voor dit eerste nummer is niet toevallig: momenteel zijn we als directie in samenwerking met andere ministeries bezig met de opdracht van het nieuwe kabinet om een geïntegreerde buitenland- en veiligheidsstrategie te ontwikkelen. Deze strategie moet richting geven aan onze internationale inzet voor de veiligheid van Nederland. Voor ons is het belangrijk om jullie inbreng mee te nemen in die nieuwe strategie.

Daarom wil ik alle lezers uitnodigen om deel te nemen aan online consultaties over de opbouw van de strategie. Welke keuzes moeten we maken als het gaat om inzet in het buitenland en welke internationale trends mogen we absoluut niet missen? De consultatie kun je vinden op de website internetconsultatie.

We kijken uit naar jullie inbreng – maar ook naar de inbreng van een collega, vriend of familielid dat zich niet dagelijks bezighoudt met deze thematiek. Deel deze nieuwsbrief daarom vooral!

Hester Somsen
Directeur Veiligheidsbeleid
Ministerie van Buitenlandse Zaken