Duurzame Dinsdag (begonnen als Nationale Toekomstprijs) is sinds 1998 de jaarlijkse thermometer voor duurzaam initiatief. Elk jaar worden honderden initiatieven en ideeën ingediend. Deze laten zien waar mensen in Nederland op het gebied van duurzaamheid mee bezig zijn.

Duurzame Koffertje

Op 4 september 2018 worden de beste inzendingen van Duurzame Dinsdag in het zonnetje gezet. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) krijgt dan ook het Duurzame Koffertje aangeboden. Daarnaast wordt de Duurzame Troonrede uitgesproken.

Twintig jaar in vogelvlucht

In de koffer zitten dit jaar 359 initiatieven en ideeën. In dit magazine presenteren we een aantal ideeën die de afgelopen 20 jaar in het Koffertje zaten. Hoe is het de initiatiefnemers vergaan? Konden ze hun ambities en verwachtingen waar maken? Of moesten ze het roer juist volledig omgooien?

Al deze innovatieve startups geven vorm aan duurzaamheid. Ze maken de wereld weer een stukje beter. Dat is ook wat alle initiatieven gemeen hebben: het enthousiasme, de wil en het doorzettingsvermogen om de wereld van morgen iets mooier, schoner en gezonder te laten zijn dan die van vandaag. Stuk voor stuk initiatieven dus die alle lof en stimulans verdienen!