In deze serie filmpjes gepresenteerd door Erik Dijkstra willen we jou als werkgever inspireren om het aantrekkelijker te maken voor werknemers om wat vaker met de fiets te gaan. We lichten een aantal bedrijven uit die precies de juiste elementen inzetten zoals, aantrekkelijke regelingen, goede voorzieningen en juiste communicatie. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Efteling als werknemer prijzen winnen en bij Wiertsema & Partners hebben alle 110 medewerkers een e-bike ontvangen.

Bekijk de video’s en kom erachter welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn!

Door naar je werk te fietsen zorg je in de ochtend direct voor een goede doorbloeding van je brein. Medewerkers komen alert aan op het werk, in een goede stemming en ze hebben er zin in! Het UMCG heeft daarom fietsregeling aangepast, waardoor je als werknemer nog voordeliger een e-bike kunt aanschaffen. Bekijk het in aflevering 1 van Kies de Fiets! 

Kees-Jan van der Made van Wiertsema & Partners besloot om alle 110 medewerkers van het bedrijf een elektrische fiets te geven! Benieuwd waarom?

De Efteling spoort medewerkers aan om op de fiets naar hun werk te komen. Bijv. door gebruik te maken van een app dat fietsen stimuleert of het ter beschikking stellen van een fiets. Zij vinden het daarnaast heel belangrijk dat hun medewerkers vitaal zijn!

De Gemeente Rotterdam stimuleert niet alleen hun ambtenaren om wat vaker de fiets te pakken, maar zorgt er ook voor dat de fietser meer ruimte krijgt in de stad door het verbreden van fietspaden ten koste van autowegen.Al nieuwsgierig wat ze nog meer doen?

Benieuwd of jouw bedrijf al helemaal fietsvriendelijk is of nog wel een duwtje in de rug kan gebruiken?

Doe dan de fietsscan.