Tekst Margreet Blaisse
Foto Marco Slot

Margreet Blaisse

In het SSR magazine afwisselend een column van onze leden van het College van Bestuur. In dit nummer vertelt Margreet Blaisse, rector bij SSR, over het belang van leren en ontwikkelen binnen de rechterlijke organisatie. 

“Waar is toch dat boekje?”. Ik hoorde het een paar cursisten zeggen tijdens mijn eerste werkweken bij SSR.

'Dat boekje' is – beter gezegd was - de gids met het cursusaanbod die SSR jaarlijks uitgaf. Ik weet dat zelf ook nog wel. Als het binnen kwam, bladerde ik het vluchtig door en vervolgens lag het een tijdje op mijn bureau om me eraan te herinneren dat ik nog moest beslissen welke opleidingen ik het komende jaar wilde gaan doen. Dit drukwerk - bij SSR praten we over ‘de stoeptegel’ -  was een vaste waarde, maar is al jaren geleden vervangen door een website waarop het actuele aanbod van SSR te vinden is.

Ik was daarom verrast door de vraag. Degenen die erover begonnen, wisten natuurlijk heel goed dat we het boekje al jaren niet meer verspreiden. Maar ik hoorde een zeker verlangen in de vraag. En dat ging misschien wel over de ‘aansporing’ die uitging van dat boekje op je bureau. De oproep om even de tijd te nemen om te bedenken wat je wil leren en waarin je je verder wil ontwikkelen. In de drukte van alledag schiet dat er nog wel eens bij in en dan helpt zo’n gentle reminder.

Voor iedereen binnen de rechterlijke organisatie is blijven leren en ontwikkelen cruciaal om goed je vak uit te kunnen blijven oefenen. SSR heeft – bijna – alles in huis om daaraan bij te dragen. Juridische opleidingen, alles wat met vaardigheden te maken heeft, professionele reflectie en persoonlijke ontwikkeling. En als we het niet hebben, kunnen we meedenken over alternatieven; elders betrekken of misschien wel zelf ontwikkelen.

Alles staat op onze website. Maar een website ligt niet zichtbaar op je bureau. Er kunnen zo maar weken verlopen tussen je voornemen om naar passende cursussen te kijken en het openen van ssr.nl. Daarom is er nu SSR magazine, een gentle reminder, vier keer per jaar. En meer dan een reminder: verhalen over de totstandkoming van cursussen, ontwikkelingen op het terrein van leren en de samenwerking tussen SSR, de rechterlijke organisatie en docenten. 

Opnieuw een vaste waarde. Van harte welkom!

Wil je het nieuwste nummer van SSR magazine in je mailbox ontvangen? Schrijf je in via deze link