Tanja Kivits

SSR telt meer dan 170 collega’s. Hoe is het om bij SSR te werken? Wat drijft hen? In de rubriek De verhoorkamer krijg je een antwoord op deze vragen. In dit nummer verhoren wij Tanja Kivits.

“Wat ik mooi vind aan werken bij SSR, is dat bij deze organisatie mijn hospitality achtergrond en liefde voor onderwijs en ontwikkelen samenkomen.”

Wat houdt je functie in?

Als teamleider facilitair en dienstverlening ben ik verantwoordelijk voor het secretariaat, team facilitair (de gastheren en -vrouwen), servicedesk frontoffice en servicedesk backoffice. Vier verschillende teams, maar allemaal met een dienstverlenend karakter en ondersteunend aan het primaire proces. Naast leidinggevende zijn van 26 collega’s houd ik mij bezig met verschillende projecten zoals onze toekomstige verhuizing naar de Catharijnesingel en het traject Terug naar kantoor. Tijdens de coronaperiode heb ik mij veel bezig gehouden met de planning van de cursussen en de omzetting naar online onderwijs.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Iedere collega is anders en dat maakt het werk leuk. Ook vraagt elk team op een andere manier aandacht. Daarnaast ben ik blij dat er veel ruimte is om mee te denken over andere projecten en om zaken op te pakken. Wat ik mooi vind aan werken bij SSR, is dat bij deze organisatie mijn hospitality achtergrond en liefde voor onderwijs en ontwikkelen samenkomen.

Wat zou je willen doen als je dit werk niet had?

Het lijkt mij erg leuk om als stagebeleider op een hotelschool te werken en dan stagiaires bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland te bezoeken. Op die manier een kijkje in diverse keukens nemen, lijkt mij erg interessant. In mijn vorige baan heb ik veel stagiaires mogen begeleiden en het geeft mij altijd energie om persoonlijke groei te zien bij mensen. Een stap die ik bij SSR nog wil zetten, is stageplekken aanbieden in de teams waarvoor ik verantwoordelijk ben. Stagiaires houden je ook scherp en ze een leerplek bieden voor de toekomst vind ik passend bij een lerende organisatie als SSR.

Wanneer ben jij uit je comfortzone gestapt?

Ik heb ooit in Nieuw-Zeeland geskydived. Toen moest ik echt vertrouwen op een ander en loslaten. Dat loslaten is altijd wel een ‘dingetje’, dus als dat moet, stap ik nog wel eens uit mijn comfortzone.

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Mijn werkdagen zijn erg afwisselend. Mijn dag start ik vaak vroeg en dan lees en beantwoord ik eerst mijn mails en probeer de taken uit mijn takenlijst te verwerken. Wat bijna dagelijks terugkomt zijn een aantal overleggen. Dat kan zijn een overleg met een van mijn teams, een MT-overleg, een overleg met de facilitaire collega’s van het pand waarin we zitten of een overleg met het RVB (Rijksvastgoedbedrijf) en de Architect voor onze toekomstige verhuizing. Tussen de afspraken door word ik regelmatig gebeld met vragen of voor een praatje. Ik lees tussendoor mijn mails, lees stukken, plan afspraken. Ook ben ik ook altijd wel bezig om zaken te regelen of om te denken hoe zaken beter/anders kunnen. Van mijn vijfdaagse werkweek ben ik meestal twee dagen thuis aan het werk en de andere dagen op een SSR-locatie of elders. 

De leukste werkdagen vind ik die op kantoor. Op dat soort dagen maak ik vaak eerst even een rondje op kantoor en spreek ik diverse collega’s. Ik probeer dan maximaal drie afspraken op een dag te plannen en voor de rest van de tijd wil ik bereikbaar zijn. Natuurlijk is het dan ook gezellig om met wat collega’s te lunchen. Ik zorg er dus voor dat mijn agenda niet 100% vol zit op die dagen. Het zorgt voor een goede balans en juist de spontane ontmoetingen kunnen heel waardevol zijn.

Wat is je beste beslissing ooit?

De overstap van de Baak naar SSR. Ik heb 18 jaar met veel plezier bij de Baak gewerkt, dus dat was een heel moeilijk besluit. Maar het heeft mij veel energie gegeven. Ik had vooraf niet gedacht dat ik weer zoveel nieuws kon leren.

Wat is je opgevallen toen je bij SSR startte?

Ik had best een vooroordeel over overheidsorganisaties. Bij SSR is mij opgevallen dat een deel van de clichés gelukkig niet waar zijn.

Welke eigenschap bewonder je in anderen?

Ik bewonder mensen die met veel creatieve ideeën komen. Zelf ben ik meer van het handen en voeten geven aan ideeën en dan is het heel fijn om mensen om me heen te hebben die mij die mogelijkheid geven.