DARE ondersteunt individuen en teams bij gewenste, noodzakelijke en onvermijdelijke veranderingen in het werk bij Buitenlandse Zaken. Zowel in Den Haag als op de ambassades en consulaten in het buitenland. In toenemende mate ondersteunt DARE ook andere onderdelen van de Rijksoverheid.

Kenmerkend voor de aanpak is dat we werken aan de hand van vragen die spelen in het werk. Die kunnen komen van leidinggevenden en medewerkers. DARE-ondersteuning begint met een intakegesprek: een onderzoek naar wat er onder de vraag ligt, of er voldoende Eigenaarschap en energie is om ermee aan de slag te gaan.

Vanuit de intake kan DARE een project, programma of (leer)traject ondersteunen, bestaande uit bijvoorbeeld een brainstorm, dialoog, workshop, training, lezing, intervisie of advies/coaching (of combinatie van dit soort interventies).

Steeds vaker komt het voor dat we niet eenmalig ondersteunen, maar een langere periode met intervallen van een paar weken of maanden (en coaching of kleinschalige ondersteuning tussendoor). We bieden altijd maatwerk.

MISSIE

DARE werkt aan een BZ-organisatie en Rijksoverheid waarin mensen het beste uit zichzelf halen om Nederland en de wereld duurzamer, eerljiker en veilger te maken. Waarin mensen zich veilig en energiek voelen en de vrijheid ervaren (en nemen) om hun werk te doen op een manier die bij ze past.

DOELEN 2020-23

  • Inclusieve, veilige en effectieve samenwerking binnen teams in Den Haag en op de posten;
  • Een levende rijksbrede 'purpose' en een versterkte positie van BZ als partner op het gebied van rijksbrede organisatieontwikkeling.

TEAM

  • 6 FTE;
  • extern netwerk van ca 25 organisatieadviseurs uit 4 mantelpartijen;
  • intern netwerk 'IJsbrekers' van ca 50 interne facilitatoren.