Tekst Ines Kaljee

Op 23 en 24 november vond de Global Conference on Cyber Space plaats in New Delhi, India. In twee dagen spraken ruim 3000 afgevaardigden uit meer dan 125 landen, internationale organisaties, bedrijfsleven en wetenschap over samenwerking in het digitale domein, onder de noemer “Cyber4All: A Secure and Inclusive Cyberspace for Sustainable Development”.

De GCCS 2017 in New Delhi, India

Uitwisselen van kennis en expertise

Tijdens de conferentie heeft Nederland zich ingezet voor een vrij, open en veilig internet. Eén van de manieren waarop Nederland dit uitdraagt is door het Global Forum on Cyber Expertise en zijn Global Agenda: een agenda met daarin de prioriteiten voor de versterking van cybersecurity wereldwijd. Volgende stap: internationale implementatie van de agenda in samenwerking met overheden, private sector, de tech community en NGO’s.

Minister-president Narendra Modi van India opent de GCCS 2017

Internationale normen

Nederland maakt zich ook hard voor de toepassing van het internationaal recht en de ontwikkeling van internationale normen in cyberspace. Eén van de uitkomsten hiervan was de lancering van de Call to Protect the Public Core of the Internet van de Global Commission on the Stability of Cyberspace.

Meer weten over de Nederlandse inzet tijdens de GCCS 2017? Bekijk het videoverslag.