Elk departement heeft een eigen urencontingent beschikbaar voor het uitvoeren van vraaggestuurde onderzoeken door de ADR. Daarnaast zijn er ook onderzoeksuren beschikbaar vanuit de zogeheten ‘rijksbrede box’ voor onderzoeken van interdepartementaal belang en vraagstukken met een hoge maatschappelijke/politiek impact.

Auditprogrammering

De auditprogrammering komt enerzijds tot stand door periodieke gesprekken die we voeren binnen de departementen; in gesprek met directeuren en DG’s inventariseren wij de behoefte aan audits/ onderzoeken voor het komende jaar. Hierin denken wij mee in risico’s die wij zelf als ADR signaleren vanuit onze onderzoeken en ontwikkelingen binnen de verschillende onderzoeksdomeinen.

Anderzijds zien we dat we doorlopend gevonden worden met ad hoc vragen voor onderzoeken. Op het moment dat het lastig wordt om die uit te voeren gezien beschikbare uren of beschikbare ADR-medewerkers moet hierin worden geprioriteerd. Wanneer nodig wordt dat gedaan in overleg met Directie Financieel-Econmische Zaken en het Auditcommittee.