Voor veel burgers is het niet de vraag óf ze iets voor het klimaat kunnen doen, maar wát ze kunnen doen. De meeste Nederlanders vinden namelijk dat we iets moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan, maar lang niet iedereen weet wat de eerste of volgende stap is.  Daarom is het rijk begin september een meerjarige klimaatcampagne gestart om burgers informatie en handvatten te geven om zelf duurzame maatregelen te nemen, want er is altijd iets dat je kunt doen. Soms is het groot, soms klein, soms veel, soms weinig, soms goedkoop en soms wat duurder. Maar wél altijd wat.

iedereendoetwat.nl

Daarnaast is de campagne de start voor een samenwerking met zoveel mogelijk organisaties en bedrijven in de maatschappij. Zij kunnen de burger met een concreet aanbod een extra duwtje geven om nu een duurzamere keuze te maken.

Uiteraard staat de burger er niet alleen voor. Om de klimaatdoelstellingen te realiseren moeten overheden, bedrijven, organisaties én burgers allemaal wat doen. We doen het samen, want het is een opdracht van de hele samenleving: Iedereen doet WAT.

Kijk WAT jij voor het klimaat kan doen op www.iedereendoetwat.nl.