Ditte Hak startte op 16 februari 2020 haar verkenning voor de functie directeur-generaal van Dienst Toeslagen. De opdracht die ze kreeg was: herstellen wat er fout is gegaan in de toeslagenaffaire; voorkomen dat het ooit nog een keer kan gebeuren; bijdragen aan een nieuw stelsel; en bouwen aan een organisatie die hier invulling aan kan geven. Een organisatie die zelfstandig, los van de Belastingdienst, verantwoordelijkheid neemt en daar zelf verantwoording over aflegt.

Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en neemt zij afscheid van Dienst Toeslagen. Alhoewel er nog heel veel uitdagingen op het pad van de organisatie liggen, kijkt zij trots terug op waar Dienst Toeslagen nu staat: een lerende organisatie die zich ontwikkelt naar een publieke dienstverlener met een menselijk gezicht.

Ditte Hak blikt in een gesprek met Massy Naimi Zaker, coördinator Content & Redactie bij Dienst Toeslagen, terug op vier jaar als directeur-generaal. Bekijk het interview in de onderstaande video. 

Coen van de Louw per 1 mei 2024 DG Dienst Toeslagen

Coen van de Louw volgt Ditte Hak op als DG bij Dienst Toeslagen. De afgelopen jaren was Coen werkzaam als programma-directeur-generaal bij DG Herstel Toeslagen. De context van zijn nieuwe werkplek is hem dan ook niet vreemd: “De stap naar Dienst Toeslagen voelt goed, temeer omdat ik vanuit mijn nieuwe functie verbonden blijf met de hersteloperatie. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de missie van Dienst Toeslagen: vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar maken.”