Liever luisteren dan lezen? Probeer eens deze podcasts:

DigitalDots Talks

DigitalDots Talks

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. We gebruiken het als informatiebron, als leer- en werkomgeving, ter amusement, om te communiceren en om aankopen te doen. Maar realiseren we ons wel hoe groot het belang van het digitale domein aan het worden is?

In de nieuwe podcastreeks DigitalDots Talks gaat de PVVN Genève in gesprek met experts over digitale zaken en het vormen van onze digitale toekomst. Vragen als: Welke digitale toepassingen zijn er al? Welke moeten we nog verkennen? Hoe beïnvloedt geopolitiek deze discussies? En wie bepalen de richting van onze gezamenlijke digitale toekomst?

In de eerste aflevering spreekt dr. Jovan Kurbalija (hoofd van het Geneva Platform) samen met Nathalie Olijslager (hoofd van de Nederlandse PVVN in Genève) over de impact van digitale technologieën op ons dagelijks leven, het belang van de digitaliseringsdiscussie in Genève en de impact van de huidige geopolitieke context op de onderhandelingen.

Luister nu de podcast op Spotify.

Podcast Below the Radar, Above Yourself

Below the Radar, Above Yourself

Ze opereren in het diepste geheim en niemand weet precies wat ze doen. Deze podcast geeft voor het eerst een kijkje in het werk en leven van het Korps Commandotroepen. Iedere aflevering neemt een commando je mee op een gevaarlijke, geheime missie.

Robin neemt de luisteraar mee op missie naar de hete woestijn in Mali. Het werk als sniper houdt veel meer in dan een doelwit raken van een lange afstand. In Mali zat hij dagenlang ingegraven in een geul, om maar niet ontdekt te worden.

Rico vertelt de luisteraar over zijn missie naar Afghanistan. Een ogenschijnlijk makkelijke inzet leidt tot een vuurgevecht waarbij Rico bommen moet afvuren op een gebouw. En dat terwijl zijn collega’s 50 meter van het gebouw zitten.

Luister nu de podcast op Spotify.

Diplomatie Raakt logo

Diplomatie Raakt

Meer dan 150 ambassadeurs werken verspreid over de hele wereld om ons Koninkrijk te vertegenwoordigen. Ze zijn er voor alle Nederlanders die in het buitenland wonen, werken of reizen. In deze podcast krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van hun werk.

Zo komt Simon Smits aan het woord tijdens de vooravond van de Brexit en geeft een lesje Brexit voor beginners. Karin Boven legt uit hoe jonge Sudanezen de dictator afzetten en hoe ze een geheime vrouwenvoetbalcompetitie ontdekte.

In het derde seizoen spreken we ambassadeurs in crisistijd. Wat doen de BZ’ers tijdens het coronavirus? De ambassadeur in Oeganda vertelt over de strenge lockdown en hoe die de fragiele economie van het land beïnvloedt. De ambassadeur in Panama neemt de luisteraar mee op de geheime operatie om een Nederlands cruiseschip door het Panamakanaal te lozen.

Luister nu de podcast op Spotify.