Foto Job van Dijk

Beste collega’s,

Het jaar 2020 kan zomaar de boeken ingaan als het jaar dat in het teken stond van flexibiliteit en wendbaarheid. Want corona vroeg begin vorig jaar veel van de gehele bedrijfsvoering om het ministerie “gewoon” door te laten draaien, maar dan vanuit huis. 

Ik ben trots op hoe we dit gezamenlijk hebben opgepakt met een duidelijk doel voor ogen. Deze crisis bracht met flexibiliteit en doelgerichtheid het goede naar boven. Net zoals we voor ogen hadden met de samenvoeging van Financiën, Management en Control (FMC) en Integrale Bedrijfsvoering IenW (IBI) tot Financiën en Integrale Bedrijfsvoering (FIB) in september 2020. 

In 2021 zetten we deze wendbaarheid en flexibiliteit voort. Want de maatschappij, IenW en FIB, veranderen onverminderd door en dus ook de opgaven waar we voor staan. 

Ik doe dit zelf vanuit mijn nieuwe rol als plaatsvervangend Secretaris-Generaal (pSG) van IenW, en nog steeds met verantwoordelijkheid en een grote passie voor de bedrijfsvoering. Daarom ben ik blij dat ik mij in 2021 samen met jullie kan blijven inzetten voor belangrijke thema’s als integriteit, opgavegericht werken, duurzaamheid en natuurlijk het hybride werken. De mooie verhalen hierover in dit jaarbericht inspireren mij en hopelijk jullie ook.

En ik hoop voor iedereen dat we zo snel als kan, kunnen starten met oefenen met het hybride werken. Want - zoals de foto’s in dit jaarbericht goed weergeven - waar het werk nu vooral plaatsvindt vanuit huis, en collega’s elkaar beperkt buitenshuis kunnen ontmoeten, hoop ik dat we snel weer op een veilige manier op kantoor kunnen samenkomen. 

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet, 

Hillie Beentjes
plaatsvervangend Secretaris-Generaal IenW

Portret van Hillie Beentjes 2021
Hillie Beentjes, plaatsvervangend Secretaris-Generaal IenW