In april 2017 kondigde de regering aan dat de Fokker 70 in 2019 wordt vervangen door een Boeing 737 BBJ (Boeing Business Jet). Het toestel kost 90 miljoen euro en krijgt de registratie PH-GOV. GOV staat voor 'government' (ofwel regering).

Het toestel biedt plaats aan 26 personen. Het interieur van het toestel is gemaakt door Fokker Technologies. Bekijk hieronder een de video van het interieur. Een doe ook een virtuele rondleiding door het toestel!

Het vliegtuig kan zonder tussenstop de overzeese koninkrijksdelen bereiken. De CO2-uitstoot is circa 20% lager dan bij de KBX.

Op 15 mei 2018 landde de PH-GOV voor het eerst in Nederland. Het toestel arriveerde op vliegbasis Woensdrecht nadat de buitenkant van het vliegtuig in de Tsjechische stad Ostrava was gespoten. Waar de PH-KBX wit met oranje en blauw was, voeren grijs, donkerblauw en wit de boventoon op de PH-GOV.

Boeing heeft het toestel gebouwd in Seattle. Fokker verzorgde in Nederland de inbouw van het interieur. KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartmaartmaatschappij de crew voor de vluchten levert en het onderhoud doet. De standplaats wordt Schiphol.