In maart 1996 verscheen de PH-KBX ten tonele, een Fokker F-70 Executive Jet die 75 miljoen gulden kostte. KBX verwijst naar Koningin Beatrix. Het toestel is 21 jaar lang gebruikt door de regering (88%) en leden van het koninklijk huis (12%).

Aan boord was een conference lounge met 14 stoelen en een dienstruimte. Ook had het toestel de beschikking over moderne communicatiemiddelen; in 1996 waren dat een fax en een satelliettelefoon. De stoelen in de ruimte konden worden omgebouwd tot bedden.

In 2010 werd de KBX verbouwd voor 4,3 miljoen euro, omdat het vliegtuig verouderd was en niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. Na de verbouwing konden de inzittenden aan boord internetten en e-mailen. De PH-KBX werd verkocht omdat KLM-Cityhopper vanaf juni 2017 niet meer vloog met de Fokker-70 toestellen. Daardoor verdween ook de expertise die nodig was voor het onderhoud van het toestel. 

De PH-KBX is inmiddels begonnen aan haar tweede leven. Het toestel doet nu dienst als VIP-toestel bij Alliance Airlines in Australië.