Het tweede regeringsvliegtuig was een Fokker F-27 Friendship en kostte 2 miljoen gulden. De PH-PBF (Prins Bernhard Friendship) werd uitgevoerd met een rood-wit-blauwe band. Die stond voor het wapen van Bernhard en vier generaalsterren; de rang van Bernhard als inspecteur-generaal. 

Aan boord waren drie ruimtes. Een passagierscabine voor zes personen en een lounge met twee banken voor acht passagiers. Een bar was ingebouwd in een zijwand. Ook was er een staatsievertrek met vier zetels die waren samen te voegen tot twee bedden. Het vliegtuig bevatte ook een extra groot boudoir, voor de toenmalige Koningin Juliana en Prinses Beatrix.  

De PH-PBF in Ethiopië (1969). Op de foto bovenaan: Koningin Juliana en Prins Bernhard brengen met hun vier dochters een bezoek aan hoofdsteden van de 11 provincies (9 mei 1962).

Nadat het vliegtuig werd in 1972 werd afgestoten, nam een Indonesische maatschappij het in gebruik. Helaas verongelukte het toestel in 1976 tijdens een storm.