Koplopers, beleidsmakers en ondertekenaars van het Schone Lucht Akkoord zijn welkom bij de The Clean Air Dialogue op 18 en 19 maart in Den Haag. Dan vindt een tweedaagse ontmoeting plaats tussen bestuurders en industrie vanuit de EU en Nederland. De dialoog gaat over het de rol van Europese in het luchtbeleid. Wat is nodig lokaal, nationaal en Europees om de lucht in de Europa schoner te krijgen. 

Portret Stientje van Veldhoven
Minister Stientje van Veldhoven

De Clean Air Dialogue is een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie, het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het programma bestaat uit thematische sessies die over verschillende onderwerpen gaan met betrekking tot luchtkwaliteit. Een globale agenda is als bijlage opgenomen.

Portret EU Commissaris Sinckevisius
EU Commissaris Sinckevisius

Keynote speakers zijn onder meer de minister voor Milieu en Wonen, Stientje van Veldhoven en de Eurocommissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virgilijus Sinckevisius.

De combinatie van bestuurders, experts van zowel de Europese Commissie als de Nederlandse overheid, beleidsmakers van gemeenten, provincies en het Rijk maken dit een bijzonder event.
Meer informatie kunt u aanvragen via schoneluchtakkoord@minienw.nl en aanmelden kan via deze link.

De voertaal van het evenement is Engels.