Dit artikel hoort bij: Schone Lucht Magazine 01

Lucht in het nieuws

Foto Longen bij Schone Lucht

Schone lucht cruciaal voor de longen

Schone lucht is bittere noodzaak voor onze longen. Vuile lucht is ongezond en in het ergste geval dodelijk, stelt Michael Rutgers van het Longfonds.

Per jaar overlijden zo'n 1200 mensen aan de gevolgen van vervuilde lucht. Luchtvervuiling veroorzaakt en verergert longziekten zoals astma, COPD en longkanker.

Een op de vijf Nederlandse kinderen met astma heeft dit gekregen als gevolg van vervuilde lucht. Ook kan vervuilde lucht de kans op hart- en vaatziekten, vroeggeboorten en een lager geboortegewicht tot gevolg hebben.

Lees hier het volledige artikel

Landschap in Gelderland

Fietsers meten luchtkwaliteit in FoodValley

De provincie Gelderland wil te weten komen hoe ze het Gelderse fietsnetwerk en de luchtkwaliteit verder kunnen verbeteren. Daarom gaan vrijwilligers met een kastje op hun stuur fietsen. In vijf gemeenten in regio Foodvalley zijn 80 kastjes uitgedeeld.

Onder vijf Gelderse gemeenten zijn in totaal 80 meetkastjes verdeeld. De gemeente Veenendaal gebruikt een jaar lang de helft van de kastjes. De gemeenten Scherpenzeel, Barneveld, Ede en Wageningen laten achtereenvolgens ieder drie maanden snuffelfietsers in de regio rondrijden.

Lees het volledige artikel hier.

Foodvalley
Achtergrondfoto post

Blijf op de hoogte

Schone Lucht Akkoord is ook te volgen op Social Media, te weten LinkedIn en Twitter. Volg de accounts en blijf op de hoogte.

Volg deze accounts om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom schone lucht en het Schone Lucht Akkoord.

Twitter

Linkedin

Andere relevante links: