Sinds 1 januari 2021 is Dienst Toeslagen een zelfstandig directoraat-generaal van het ministerie van Financiën. Dienst Toeslagen wil mensen die gebruik maken van 1 of meerdere toeslagen wijzen op het belang van het tijdig doorgeven van wijzigingen die van invloed kunnen zijn op de hoogte van toeslagen. Denk daarbij aan inkomen, gezinssamenstelling en andere persoonlijke omstandigheden. Om dit extra te benadrukken is Dienst Toeslagen in november gestart met de landelijke campagne ‘Check, pas aan en door!’

Campagne: 'Check. Pas aan. En door'

Ruim 5,7 miljoen huishoudens maken op dit moment gebruik van 1 of meerdere toeslagen. Zij ontvangen binnenkort een brief en hoeven geen nieuwe aanvraag te doen. Het is wel belangrijk dat zij de informatie controleren. Want op basis van deze informatie worden voorschotten berekend. Dienst Toeslagen is daarom gestart met een grote landelijke campagne.

In de campagne wordt ook aandacht besteed aan het belang van het actueel houden van de gegevens waarop Dienst Toeslagen de toeslagen baseert. Hiermee wordt voorkomen dat mensen, die een toeslag ontvangen, geconfronteerd worden met een terugvordering. Op campagneposters die gemaakt zijn in de nieuwe huisstijlkleuren geel en paars, is een ezelsbruggetje te zien dat moet helpen mensen te activeren om wijzigingen door te geven: ‘Check. Pas aan. En door.’ Check of je iets moet wijzigen. Pas aan als dat nodig is. En ga door met waar je mee bezig was.

Video: over de nieuwe identiteit

Naast de campagne heeft Dienst Toeslagen een nieuwe identiteit en huisstijl. Dienst Toeslagen positioneert zich met de nieuwe identiteit als een zelfstandig publieke dienstverlener. Maar wat houdt deze nieuw identiteit in? Communicatiecollega’s Tanja Slinger en Ingrid Nagtzaam waren nauw betrokken bij dit proces en vertellen er alles over in deze video.

Video: dit is Dienst Toeslagen

Wat doet Dienst Toeslagen en waar staat de organisatie voor? In deze video vertellen onder andere directeur-generaal Ditte Hak, medewerkers van Dienst Toeslagen en toeslaggerechtigden over Dienst Toeslagen. 

Klik hier om de video over Dienst Toeslagen te bekijken.

Lees meer over de nieuwe identiteit van Dienst Toeslagen op overtoeslagen.nl