Algemeen Overleg Missies en Operaties

Op 5 oktober vindt van 17:00 - 20:00 in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg over de voortgang van missies en operaties plaats. In dit overleg spreekt de Tweede Kamer met de ministers van van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking over de voortgang van de missies waaraan Nederland met militairen, politiefunctionarissen en civiele experts aan deelneemt, zoals de missies in Afghanistan, Irak of Litouwen. Het overleg is live te volgen op de site van de Tweede Kamer (Zie de link).

De Buitenland Barometer

Hoe denken Nederlanders over de ontwikkelingen in het buitenland en Europa? En wat vindt en verwacht de Nederlander van ons buitenlands beleid? In het opinieonderzoek de 'Buitenland Barometer' wordt regelmatig onder maar liefst 23.000 Nederlanders gepeild hoe zij aankijken tegen internationale ontwikkelingen en het buitenlands beleid van Nederland. Lees er meer over in de Buitenland Barometer van Instituut Clingendael

Abonneren op de Veiligheidsdiplomaat?

De Veiligheidsdiplomaat is een van de online magazines van het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt uitgegeven door de directie Veiligheidsbeleid (DVB). Omdat we als ministerie van Buitenlandse Zaken graag laten zien wat wij internationaal doen voor de veiligheid van Nederland, maken wij dit magazine waarin actuele onderwerpen en achtergronden van ons werk aan bod komen.

Het is mogelijk een (gratis) abonnement te nemen op onze nieuwsbrief om op deze manier op de hoogte te blijven van nieuwe uitgaves. Een abonnement nemen op de Veiligheidsdiplomaat kan op de website van de Rijksoverheid.