Tekst Sander Grip
Foto RIVM

Nederland is in de ban van de coronacrisis. Ook bij de ruim 120.000 medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid is er veel veranderd. Kantoorpersoneel werkt vooral thuis, terwijl de collega’s in de contactberoepen onder aangepaste omstandigheden hun werk blijven verrichten. In die constatering zit iets positiefs: het werk gaat door. En omdat iedereen doorwerkt, zijn er nog steeds verhalen te vertellen.

De meeste verhalen die je in deze editie van JenV Magazine leest, zijn gemaakt voorafgaande aan de aangescherpte coronamaatregelen. Ze zijn te mooi om niet te delen. En al gelden er nu restricties voor onderling contact, het werk van deze collega’s gaat onverkort door.

Intussen werken wij keihard aan de volgende editie van JenV Magazine. Dat wordt een speciale editie waarin we vertellen hoe onze collega’s in contactberoepen hun werk uitvoeren tijdens de coronacrisis. En hoe zij zich in hun werk voorbereiden op het nieuwe normaal: een manier van leven waarin we net iets meer afstand tot elkaar houden om te voorkomen dat het virus nogmaals om zich heen kan grijpen. Deze speciale uitgave kun je in de loop van juni verwachten.