André van Gorp

Bij SSR werken we met meer dan 200 collega’s. In de rubriek De verhoorkamer vragen we een van die collega’s naar persoonlijke drijfveren en ervaringen. In dit nummer André van Gorp.

André (he/him/fabulhis) is sinds december 2022 cursusmanager Leiderschap bij SSR en probeert in die functie zijn analytisch vermogen in te zetten voor praktijkgericht onderwijs. In De verhoorkamer sprak André  over puppies, leiderschapsontwikkeling, liefde en keuzes gemaakt met een ‘kwispelende staart’.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Het mooiste aan mijn werk vind ik het menselijker maken van organisaties door leidinggevenden te ontwikkelen. Ik vind het leuk om daarbij een brug te bouwen tussen (positieve) psychologie en bedrijfskunde en om dingen praktijkgericht en simpel te houden. In mijn werk kan ik zowel mijn empathische doenertje als mijn analytische denkertje kwijt.

Wat zou je willen doen als je dit werk niet had?

Ten eerste zou ik nog wel eens lekker muziek willen maken op straat/podia als zanger. Ten tweede wil ik dan een klein schattig huisje op het platteland waar ik zelfvoorzienend kan leven. Ten derde ga ik mijn eigen training en adviesbureau opzetten in leiderschapsontwikkeling, waar mens en maatschappelijk gerichte organisaties echt vooruit worden geholpen.

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?

Chili chips van Lays Sensations, puppies, muziek (maken), mijn grote Twentse familie, mijn zelfgekozen familie (vrienden), zuurstof en de zon, bomen, diertjes... Maar het meest dankbaar ben ik voor mijn wijsheid, liefde en kracht. Die haal ik uit een glimlach van een vreemde, een voldaan gezicht nadat gasten bij mij zijn uitgegeten en een traan van iemand die je in vertrouwen neemt.

Welke eigenschap bewonder je in anderen?

Mensen die naïef en kinderlijk en toch deugdzaam het leven kunnen leiden. “Als gij niet wordt zoals kinderen… “, dat vind ik een van de mooiste eigenschappen die je kan hebben. Dat zie ik graag terug in een ondeugende blik, een onschuldige vraag en keuzes gemaakt met een ‘kwispelende staart’.

Wat is je het meest opgevallen toen je bij SSR startte?

SSR is een organisatie die geborgenheid, veiligheid en liefde uitdraagt. Dat zag ik terug in de collega’s. Zorgzaam, liefdevol en betrokken. Daarnaast hebben we allemaal onze neus dezelfde kant op staan, een rechtvaardige samenleving ondersteunen vanuit onze persoonlijke waarde rechtvaardigheid.

Wat ik zou willen verbeteren is de systeemtechnische ondersteuning van wat we doen en soms een meer heldere taakverdeling tussen afdelingen en collega’s. Maar het viel me al op dat deze wensen door meer collega’s gedeeld worden.

Stay fabulous
André