Tekst Patricia Wiedijk
Foto Phil Nijhuis

Chamelva van Kallen (25) is subsidiemedewerker bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen en een van de trainees uit het ‘New professionals’ programma. Zij studeerde ‘International business’ aan de Hogeschool van Rotterdam en studeerde tijdens haar studie een halfjaar aan de Angelo State University in Texas, USA. Chamelva is leergierig, houdt van veel verschillende sporten en is in haar vrije tijd veel buiten te vinden met haar Beagle ‘Noï’.

#1 Alle Corona maatregelen afgeschaft

Eindelijk zij we van alle maatregelen af. Een ‘historisch’ moment waar heel Nederland naar uit heeft gekeken. Twee jaar lang in en uit een lockdown met maatregelen die steeds strenger werden. Wie had dat twee jaar geleden kunnen bedenken?. Ik had je voor gek verklaard! Ondanks dat we voorlopig van alle maatregelen af zijn, en we weer terug naar ‘normaal’ kunnen, voelt het toch ook een beetje gek. We zijn zo gewend geraakt aan al die maatregelen dat dat het nieuwe ‘normaal’ werd. Toch ben ik heel blij dat we van de maatregelen af zijn.

De maatregelen zijn afgeschaft, is corona dan nu voorbij? | RTL Nieuws

Einde corona - mondkapje en zelftesten
Foto: Loes van der Meer - Openbaar ministerie

#2 Kleuter Rayan (5) overleden

De Marokkaanse Rayan viel in een put en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. Reddingswerkers konden er niet bij en moesten een gat naast de put graven om de jongen te kunnen redden. Toen de reddingswerkers na dagen hem eindelijk bereikten, bleek hij al overleden te zijn. Ik volgde het op de voet. Iedereen leefde zo mee met het jongetje maar natuurlijk ook met de ouders. Het is niet voor te stellen hoe zij zich gevoeld moeten hebben na al die dagen: leven tussen hoop en vrees.  

Internationale rouw om overleden Marokkaanse kleuter Rayan (5) | Buitenland | AD.nl

Reddeingswerkers graven naar put waar Rayan vast zit

#3 Zwangere vrouw Oekraïne

Het beeld van de zwangere vrouw die wordt weggedragen na een Russische luchtaanval op een kinderziekenhuis, raakte mij diep en maakte mij boos. De oorlog is niet te begrijpen. Waarom?

Ik kies er bewust voor om niet alles te volgen omdat je er zo weinig aan kan doen. Je kan het niet stoppen. De vrouw en haar baby zijn nog naar een ander ziekenhuis overgebracht maar hebben het uiteindelijk niet gehaald.

‘Zwangere vrouw bekend van foto na luchtaanval kinderziekenhuis overleden’ - NRC

Zwangere gewonde vrouw wordt weggedragen na een luchtaanval op een kinderziekenhuis

#4 Bridgerton

Bridgerton is een regelrechte hit op Netflix. Ik hoorde iedereen over deze serie en was nieuwsgierig.  Dit 19e-eeuws kostuumdrama, met prachtig decor en kleding, gaat over de intriges en schandalen van de aristocratische families in Londen. Bijzonder om te zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Iedereen haalt letterlijk alles uit de kast om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Heerlijk om even bij weg te dromen. Het tweede seizoen heb ik binnen twee dagen uitgekeken.

Het nieuwste seizoen van Bridgerton is vooral heerlijk escapisme (trouw.nl)

Beeld van een scene uit de netflix serie Bridgerton

#5 Will Smith slaat Chris Rock

Tijdens de Oscarsuitreiking maakte komiek Chris Rock een grap over de vrouw van Will Smith, die lijdt aan alopecia. Een aandoening waarbij iemand plotseling en hevig haar verliest. Chris Rock zei dat zij wel de volgende G.I. Jane film op zich kon nemen. Will lachte eerst maar liep al snel het podium op en gaf Chris Rock een klap in het gezicht. Het leek allemaal een act maar niets bleekis minder waar. Ik vraag mij af wat hieraan vooraf is gegaan. Hebben zij een geschiedenis of zijn dit opgekropte emoties? Geweld is natuurlijk nooit de oplossing maar grappen maken over iemands gezondheid gaat ook te ver.

Will Smith slaat Chris Rock op Oscarpodium en schokt live-publiek | Oscars 2022 | AD.nl

Will Smith slaat Chris Rock tijdens de uitreiking van de Oscars