Beste collega’s,

Vorig jaar hebben we tijdens de ambassadeursconferentie de eerste editie van het BZ bedrijfsvoeringsmagazine gelanceerd. De reacties hierop waren erg positief. Vol trots presenteren we daarom de tweede editie, waarin we laten zien aan welke ontwikkelingen en projecten onze collega’s van de BZ bedrijfsvoering afgelopen jaar hebben gewerkt. Dit prachtige magazine biedt opnieuw de gelegenheid om onze collega’s van de bedrijfsvoering beter te leren kennen en om te ontdekken hoe we onze dienstverlening blijven professionaliseren. Dit doen we samen met onze Operationeel Managers (OM's) – zij zijn de spil op de post op het gebied van bedrijfsvoering. Samen met hen werken we aan onze Mission Sustainable en motiveren we collega’s om duurzaamheid in actie te brengen: Walk our Talk. Op de ambassade in Havanna laten onze collega’s zien hoe ze dit in Cuba doen. 

Bedrijfsvoering is er. Voor alle collega’s, wereldwijd.

pSG Carola van Rijnsoever-1-7211.jpg
Carola van Rijnsoever, Plaatsvervangend Secretaris-Generaal Ministerie van Buitenlandse Zaken

Je leest hoe er nauw wordt samengewerkt tussen ons departement en de posten, bijvoorbeeld bij het beheer en onderhoud van onze huisvesting in Tokio. Ontdek hoe we managementinformatie goed toegankelijk en inzichtelijk maken, digitale veiligheid waarborgen en betrouwbare financiële administratie bieden. Wil je werken aan je professionele ontwikkeling, dan kan dat via leerlijnen die de Academie voor Internationale Betrekkingen (AIB) heeft samengesteld voor een aantal functiegroepen. Als je op uitzending gaat, ondersteunen we ook je partner voor en tijdens de plaatsing. En heb je vragen op het gebied van bedrijfsvoering, dan helpen we je altijd en overal verder via ons BZelf portaal – de zoek en vindmachine voor alle BZ collega’s.  

Samen bouwen we aan een professionele, toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Sociale veiligheid is een voorwaarde om met plezier je werk uit te voeren. Ik hecht er dan ook groot belang aan dat we gezamenlijk werken aan een veilige, integere werkomgeving voor iedereen. Lees hoe het meld- en adviespunt Integriteit helpt bij het signaleren en aanpakken van ongewenste omgangsvormen.

Het is een continue inspanning om onze dienstverlening te verbeteren en te stroomlijnen. De impact van Nederland in het buitenland wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze bedrijfsvoeringscollega’s. Ik ben dankbaar voor al het werk dat zij het afgelopen jaar hebben verricht. Samen bouwen we aan een professionele, toekomstbestendige bedrijfsvoering. Ik kijk ernaar uit om hier in 2024 verder aan te werken. 

Veel leesplezier!

Carola van Rijnsoever

Plaatsvervangend Secretaris-Generaal Ministerie van Buitenlandse Zaken

PSG 3 2024
Carola van Rijnsoever voor de nieuwe ambassade in Brussel, die eind dit jaar opgeleverd wordt.

Onze missie:

De BZ-bedrijfsvoering is de nabije, wereldwijde partner die het mogelijk maakt dat BZ flexibel, resultaatgericht en veilig kan werken.