Foto Bart van Vliet

Werken aan een gelijk speelveld voor ondernemers in Europa, dat vinden we belangrijk op het ministerie van Economische Zaken. Van oudsher richten we ons sterk op de Europese interne markt. Goede regelgeving en gelijke kansen voor de 28 lidstaten, daar maken we ons hard voor.

De Europese interne markt is de grootste ter wereld met maar liefst 500 miljoen consumenten en 25 miljoen kleine en grote ondernemers. De export van goederen en diensten vanuit Nederland naar andere EU-landen leverde ons in 2013 een bedrag op van 140 miljard en was goed voor zo’n 1,4 miljoen voltijdbanen. Deze cijfers spreken voor zich: een sterke en open Europese economie is in het voordeel van ons allemaal.

Nu deze maand het Nederlandse EU-voorzitterschap van start gaat, zetten we onze inspanningen op Europees terrein graag nog eens extra in de schijnwerpers. Maak in dit digitale magazine kennis met de mensen die samen Europa maken.

De EU is een fascinerend netwerk van gedreven producenten en kritische consumenten. U kunt onder andere lezen over duurzame landbouw, de Europese Energie Unie en het reilen en zeilen op ‘onze’ Permanente Vertegenwoordiging in Brussel. Laat u inspireren door alle economische kansen die Europa biedt. Wij blijven ons vanuit EZ inzetten, zodat u deze kansen optimaal kunt verzilveren.

Laat ons vooral weten wat u bezighoudt door online te reageren op de artikelen in dit magazine. Wij vinden het waardevol uw mening te horen.

Maarten Camps

Secretaris-generaal
Ministerie van Economische Zaken