"We hebben op 3 fronten contacten gelegd"
Het bedrijf van Marcel van Etten is zeer gespecialiseerd en met 80 medewerkers relatief klein. Zie dan maar eens je vleugels uit te slaan naar het buitenland.
Het bedrijf, waar Marcel van Etten de commerciële eindverantwoordelijke is, heet Davanti Warehousing en is gespecialiseerd in het automatiseren van magazijnen. Dat betekent, kort gezegd, dat je op elk moment weet wat er in je magazijn binnenkomt, wat er uitgaat en waar producten het beste een plekje kunnen hebben.
Om dit alles in goede banen te leiden, ontwikkelt het bedrijf software. Kennelijk met succes, want toen een grote klant (een ontwikkelaar van koelvrieshuizen) een groot nieuw magazijnproject opstartte in Australië, was de vanzelfsprekende vraag aan Davanti: 'Doen jullie de magazijnautomatisering?'.
Van Etten: "Het gaat hier over een magazijn waar meer dan 100.000 pallets geplaatst kunnen worden. Dat is echt enorm." Het onderhouden van de software kan op afstand, via het internet en door te werken in de cloud. Maar voor het inregelen van de software en opleiden en trainen van het personeel moesten de medewerkers van Davanti toch echt zelf naar Australië. Dat rook naar meer, en de handelsmissie die het ministerie van Economische Zaken november vorig jaar naar Australië organiseerde, kwam dan ook als geroepen.
Van Etten: "Achteraf zijn we heel tevreden over onze deelname daaraan. We hebben op 3 fronten contact gelegd: met andere deelnemers van de handelsmissie, met de autoriteiten in Australië (over zaken als vergunningen, de rol van vakbonden) en met commerciële partijen daar. Alledrie heel waardevol. Die contacten waren niet tot stand gekomen als wij op eigen gelegenheid naar Australië waren gegaan. Er gaan veel meer deuren voor je open als je in het gevolg zit van het koningspaar (dat gelijktijdig Australië bezocht, red)." [Auteur: Wim Crezée]
Bekijk hieronder de fotoreportage van Marcel van Etten en de infographic met exportcijfers van Nederland en Australié.