IenW houdt zichzelf een spiegel voor

Illustratie uit het rapport Stakeholders van IenW aan het woord die de vier onderwerpen vebeeldt waarnaar gevraagd werd: Visie en ambitie, Leidersachap, Samenwerken en Kennis

In de loop van 2021 heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau bij 32 van onze relaties diepte-interviews afgenomen. De gesprekken vonden op anonieme basis plaats zodat er vrijuit en ongezouten gesproken kon worden. Dat hebben we geweten! Het onderzoek levert ons een scala aan waardevolle reacties op. Soms positief. Zo kregen we te horen dat we over het algemeen te boek staan als een open ministerie waar goed mee samen te werken is. Dit onderzoek staat daar volgens sommige geïnterviewden zelfs symbool voor. Maar er valt volgens onze relaties ook nog genoeg te verbeteren. Zo is er behoefte aan meer visie op de grote thema’s van nu en morgen. Ook geven enkele gesprekspartners ons mee om meer te investeren in kennis binnen het ministerie.

De blik van buiten is voor ons onmisbaar. Dit onderzoek krijgt daarom een structureel vervolg onder een veel grotere groep relaties. Misschien ontvangt u binnenkort wel een verzoek. Deelname wordt zeer op prijs gesteld. En hopelijk weet u ons sowieso te vinden.

Lees het rapport Stakeholders van IenW aan het woord.

‘Aandacht voor het alledaagse’: 50 jaar milieubeleid in Nederland

Foto: voorkaft van het boek Aandacht voor het alledaagse

Vorig najaar was het 50 jaar geleden dat milieubeleid voor het eerst institutioneel vorm kreeg in Nederland. Op 14 oktober organiseerde IenW een bijeenkomst waarbij oud-milieuministers het boek ‘50 jaar milieubeleid - Aandacht voor het Alledaagse’ overhandigden aan de jongere generatie.

Dit boek toont beelden van het milieubeleid door de jaren heen met als rode draad: we leven te midden van milieubeleid, maar het valt pas op als er iets misgaat. Als de lucht de ogen prikkelt of het water een vreemde kleur aanneemt. Dit boek maakt het milieubeleid zichtbaar.

Belangstelling?
Vraag een (gratis) exemplaar aan bij: nina.van.lent@minienw.nl. Of lees het boek digitaal (als pdf).

Wie wint de Koning Willem I Prijs?

Foto van de trofee van de Koning Willem I Prijs, voorstellend de koning rijdend op zijn paard

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap. Sinds 1958 benadrukt de Koning Willem I Stichting het belang van (veer)krachtig ondernemerschap. Als er ooit een periode was in de recente geschiedenis waarin dit belangrijk was om te doen, dan is het nu wel.

Wilt u kans maken? Inschrijven voor de prijs kan nog tot en met 31 januari 2022.