Expositie Rijnstraat: Reuzenarbeid

Reuzenarbeid

In de tweede helft 19e eeuw werd de basis gelegd voor het moderne Nederland. Er kwamen nieuwe kanalen, spoorwegen, sluizen en bruggen. Het Noordzeekanaal werd aangelegd, Rotterdam kreeg de Nieuwe Waterweg. De toenmalige grootste sluis werd in Nederland gebouwd en de grootste spoorbrug van Europa.

Op het moment dat de fotografie nog in de kinderschoenen stond, nam de toenmalige minister van VenW het besluit de bouw van de openbare werken vast te leggen. In het fotoboek Reuzenarbeid van Willem van der Ham zijn de mooiste foto’s te zien. Dit jaar zijn de foto’s te zien in een rondreizende expositie. Vanaf 20 april is de expositie te zien in het ministerie van IenW, op de 4e etage. Meer info: www.reuzenarbeid.nl/projecten

Nattigheid. De podcast van Ons Water

Podcast Tracy Metz Nattigheid

Als je nattigheid voelt, dan is er iets niet pluis. Er ís ook van alles aan de hand met dat water: te veel, te weinig, te vies, te zout, ga maar door. ‘Nattigheid’ gaat nu eens niet over de problemen, maar over de vele innovatieve, creatieve oplossingen die dit land rijk is. Natuurlijk van de experts, maar ook van kunstenaars, creatievelingen én gewone burgers. Ideeën genoeg! ‘Nattigheid’ is een podcast met opbeurende verhalen over ons water. Luister de eerste afleveringen van Nattigheid via Spotify, en abonneer op de podcast om geen aflevering te missen.

En noteer vast in de agenda: de voorjaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van 1 t/m 15 mei 2022. Kijk voor meer informatie op weekvanonswater.nl. Zelf een waterbijeenkomst organiseren? Neem dan contact op met info@onswater.nl

Wanneer rijdt de auto zelf?

Autonoom rijden

De laatste jaren waren er veel ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden. Praktisch gezien zou je met je laptop achter het stuur kunnen zitten en een mailtje versturen, zonder dat je aandacht hebt voor het voertuig waar je in zit. Het enige probleem is dat dat nog niet mag. Hoe staan we er eigenlijk voor qua regelgeving? Lennart Salemink van IenW is afdelingshoofd Smart Mobility (DGMo). Hij sprak met Daan Prins van Traffic Radio over de ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden. Salemink: “Rond 2030 verwacht ik wel dat er autonoom vervoer is op de weg. En met experimenteerwetten kunnen we testen hoe we dit in de praktijk gaan toepassen.” Luister het gesprek terug.