Zakelijke personen mobiliteit verduurzamen heeft allerlei voordelen. Voor de maatschappij én voor uw bedrijf. Van fiscale voordelen, tot tevreden werknemers en zelfs commerciële kansen voor uw organisatie.

Icoon geld

Commerciële kansen voor schone organisaties

Schone inspanning moet lonen. Daarom krijgen opdrachtnemers die een aanbieding doen waaruit blijkt dat ze aantoonbaar hun best doen om minder CO₂ uit te stoten, door bijvoorbeeld zuiniger met energie om te gaan, van de Rijksoverheid een voordeel bij de gunning.

Icoon natuur

Schoon reizen – fiscaal voordelig

Weet u dat er allerlei fiscale voordelen zijn waarvan u gebruik kunt maken om het reisgedrag van werknemers te verduurzamen? . Zo heeft een auto zonder uitstoot een voordelige bijtelling en u kunt treinreizen, carpoolen, fietsen en zelfs thuiswerken stimuleren met fiscale voordelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, kijk hier wat u nog meer kunt doen. Veel maatregelen zijn namelijk voordeliger dan u denkt.

Icoon mensen

Lage uitstoot, tevreden werknemer

Aanvullende arbeidsvoorwaarden als een elektrische leaseauto, een fietsplan of vrij reizen met het OV, verhogen de kans dat een potentiële werknemer voor u kiest of dat uw huidige werknemers bij u blijven. Niet alleen de luxe van een goede reiskostenvergoeding spreekt aan. Ook het feit dat u kiest voor een maatregel die CO₂ bespaart straalt positief op u af. Dat hoorden we terug in gesprekken met werkgevers én werknemers.

Dit magazine in de mail? Klik hier.