Dit magazine wil werkgevers inspireren de CO2-uitstoot van werkgerelateerd verkeer te verminderen. U krijgt overzicht van de fiscale voordelen die u helpen uw CO2-uitstoot te verminderen, wat het u oplevert, wat de meest efficiënte maatregelen zijn en waar u moet beginnen als u zelf actie wilt ondernemen.

Dit is de tweede editie van het magazine Werken aan Duurzame Mobiliteit.

Samen uitstoot verminderen

In dit magazine leest u tips voor het inrichten van een duurzame woon-werkreis en zakelijke reis voor werknemers. Zo helpen we werkgevers bij het halen van de doelen die we samen hebben afgesproken in het Klimaatakkoord.

Werkgevers geven tips

Veel werkgevers brengen hun CO2-uitstoot al omlaag door schone alternatieven te bieden voor werknemers. In dit magazine leest u hoe ze dat doen, met – onder andere -  een vaste column waarin we werkgever Arno Veenman volgen op zijn missie om zijn hele wagenpark volledig elektrisch te maken.

Uw collega-werkgevers vertellen met welke maatregelen ze aan de slag gaan, welke tegenslagen ze tegenkwamen en hoe ze die aanpakten.

Rijksoverheid treedt toe tot Coalitie Anders Reizen

Practice what you preach. Tientallen werkgevers verenigen zich  onder de noemer coalitie Anders Reizen. Zij hebben zichzelf een doel opgelegd: in 2030 moet hun CO₂ -uitstoot met maar liefst 50% verlaagd zijn t.o.v. 2016. Dat doen ze door te praten met werknemers, reductiemaatregelen te nemen en voortgang te monitoren. Inmiddels zijn in totaal 300.000 werknemers vertegenwoordigd onder de werkgevers in coalitie Anders Reizen. De Rijksoverheid doet mee, sloot zich dit jaar aan bij de coalitie en deelt in dit magazine inzichten over de impact daarvan op haar eigen organisatie.