Mexico-Stad pakt het groeiende waterprobleem aan via onder meer aanplant van miljoenen bomen en aanleg van groene en blauwe corridors. Met ondersteuning van Nederland is een plan gemaakt voor de Zárate-delta bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In de Chileense hoofdstad Santiago wordt hard gewerkt aan verbetering van het watermanagement. De Braziliaanse metropool Rio de Janeiro voert een programma uit dat wijken vergroent en de bevolking voedt. Colombia en Nederland werken samen om de voedselproductie rond steden te verhogen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw richt zich steeds nadrukkelijker op stadslandbouw.

Amerika

Mexico

Een nieuwe visie voor watermanagement in Mexico-Stad

Goed watermanagement is een enorme uitdaging voor Mexico-stad. Klimaatverandering maakt het waterprobleem in de metropool nog groter. Tal van initiatieven worden genomen. Daar zijn ook Nederlandse partijen bij betrokken.

Lees het artikel

Brazilië

Stadstuinen maken Rio de Janeiro groener en gezonder

Stijgende voedselprijzen leiden in Brazilië tot groeiende voedselonzekerheid. Vooral de bewoners van de arme delen van de grote steden, de favela’s, beleven moeilijke tijden. Een innovatief programma van de gemeente van Rio de Janeiro werkt aan een oplossing met het programma Hortas Cariocas, een project dat deze wijken vergroent en de bevolking voedt.

Lees het artikel

VS

VS: groeiende aandacht voor stadslandbouw

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) richt zich steeds nadrukkelijker op stadslandbouw. Door COVID zijn acties om de lokale productie van gezond voedsel te bevorderen in een stroomversnelling geraakt. In de VS is vergroening van de leefomgeving onlosmakelijk gekoppeld aan de verhoging van het aanbod van lokaal geproduceerd, vers en gezond voedsel.

Lees het artikel

Argentinië

Versterking Argentijns deltagebied met steun uit Nederland

Met ondersteuning vanuit Nederland is een plan gemaakt voor de ontwikkeling van de Zárate-delta in Argentinië. Versterking van de economie en bescherming van natuur en landschap zijn belangrijke uitgangspunten. Veel partijen zijn betrokken geweest bij de planvorming.  

Lees het artikel

Colombia

Voedselzekerheid in Colombiaanse steden onder druk

De voedselvoorziening in Colombiaanse groeisteden zoals Bogotá staat onder druk. Colombiaanse actoren uit de tuinbouwketen werken samen met Nederlandse partijen om de groenteproductie te verhogen, met name ook rond steden.

Lees het artikel

Chili

Chili: vergroening van een steeds droger Santiago

Terwijl de heuvels rondom de Chileense hoofdstad Santiago opdrogen en de sneeuw op de toppen van de Andes gestaag smelt, neemt het land maatregelen om het probleem van de waterschaarste op te lossen. Dat is in Santiago al te zien. Zo wordt gekozen voor planten met een laag watergebruik in openbare parken. 

Lees het artikel