Uitbreiding van het areaal groen in dichtbevolkte steden staat in China hoog op de agenda. In Peking werden tussen 2016 en 2020 meer dan honderd parken aangelegd. In India is urbanisering een enorme uitdaging voor de voedselzekerheid. Nederlandse bedrijven geven ondersteuning bij initiatieven in de logistieke keten. In de Thaise hoofdstad Bangkok worden parken opgeknapt en vergroot en geven we een kijkje van de stad via een vlog. In Zuid-Korea nemen lokale overheden maatregelen om steden groener te maken. De overheid heeft hier al sinds 2004 een Groene Stad-programma.

Azië

China

China onderkent belang van groen in de stad

De Chinese overheid onderneemt actie om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren. Met succes. Uitbreiding van het areaal groen in dichtbevolkte steden staat ook hoog op de agenda. Zo breidde Peking tussen 2016 en 2020 het areaal groen uit met meer dan honderd parken.

Lees het artikel

Thailand

Parken in Thaise megastad Bangkok bieden inwoners rust

De Thaise metropool Bangkok is een stad van contrasten. Wie de drukte van de stad wil ontvluchten, kan terecht in parken. In zijn vlog geeft landbouwraad Gijs Theunissen een beeld van ‘grijs’ en ‘groen’ Bangkok.

Lees het artikel

Zuid-Korea

Nederlandse tuinarchitecten actief in Zuid-Korea

In Korea woont zo’n 90% van de bevolking in steden. Net als de meeste sterk verstedelijkte landen maakt Korea een ingrijpende transitie door. Dit artikel gaat in op de veranderingen in twee steden: de nieuwe smart city Songdo en de bestaande stad Ulsan.

Lees het artikel

India

Voedselketen naar Indiase stad steeds efficiënter

In India is urbanisering een uitdaging voor de voedselzekerheid in de grote steden. Startups en e-commerce bedrijven nemen initiatieven om de logistieke keten te verbeteren. Nederlandse bedrijven bieden hierbij ondersteuning. Inmiddels groeit de belangstelling voor stadslandbouw.

Lees het artikel