In de Poolse stad Lodz vindt een groene revolutie plaats. Nederlandse bedrijven leverden plantmateriaal. De Servische regering wil 25% van de steden inrichten als groene zone. Zeven Nederlandse bedrijven spelen daar samen op in. Hongarije omarmt het concept van stedelijke vergroening. Uitvoering gebeurt van onderop. De Bulgaarse hoofdstad Sofia vervult een voorbeeldrol met de aanleg van een rivierpark en groene stadseilanden. Partijen uit Nederland en Roemenië werken nauw samen aan verbetering van de leefbaarheid in Roemeense steden.  

Europa Centraal

Bulgarije

Vergroening Bulgaarse steden met Nederlandse expertise

Bulgarije kent een lange traditie van groen in de stad en combineert dat tegenwoordig ook met smart solutions. Er zijn resultaten, maar er zijn zeker ook nog veel uitdagingen zoals het hoge gehalte aan fijnstof, geluidshinder en stedelijke hittestress. 

Lees het artikel

Polen

Groene revitalisering van Poolse stad Lodz

De Poolse stad Lodz investeert in vergroening van de fysieke ruimte. Zo komen op het centraal gelegen Vrijheidsplein een flink aantal bomen. Twee Nederlandse bedrijven leveren het plantmateriaal.     

Lees het artikel

Roemenië

Groene stad is speerpunt in Roemenië

Partijen uit Nederland en Roemenië werken nauw samen aan de verbetering van de leefbaarheid in Roemeense steden. Een consortium van negen Nederlandse bedrijven uit de bomen- en plantensector heeft afgelopen jaren een flink aantal acties uitgevoerd. Met succes, de Nederlandse bomen- en plantensector staat op het Roemeense netvlies.

Lees het artikel

Servië

Steun Nederland bij groene stadsontwikkeling in Servië

In Servië groeien de steden in rap tempo. De regering heeft ambitieuze plannen om ervoor te zorgen dat de verstedelijking op een duurzame manier gebeurt. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Lees het artikel

Hongarije

Hongarije: groene stadsontwikkeling van onderop

Hongarije wordt steeds stedelijker, met alle uitdagingen van dien. Luchtvervuiling, hittestress en verlies van biodiversiteit gaan ten koste van de leefbaarheid in Hongaarse steden. Lokale overheden en beroepsorganisaties ondernemen actie.

Lees het artikel