Tekst Adriaan Duivesteijn
Foto Kick Smeets

Twee weken voor de lockdown startte Andy Soewandi bij de directie BPZ (Bestuurlijke en Politieke Zaken). "Het voelt als een warm bad, mede door de inspirerende en motiverende vlogs en nieuwsberichten van de vertrekkende sg en van het MT van BPZ. Een steun in de rug in deze surrealistische tijd met zo veel onzekerheden."

#1 Filemon en de complotten

Echt zorgen maak ik mij over de toenemende polarisatie, mede gevoed door de vele complottheorieën. Ook ik heb mijn zorgen en twijfels, maar je leest veel onzin, gericht om mensen te raken. Respect voor andermans wereldbeeld ontbreekt soms, het is een voorwaarde om verdere escalatie te voorkomen. ‘Filemon en de complotten’ geeft een goede inkijk in de gedachtewereld van complotdenkers.

Lees er meer over op BNNVARA

mtv1_filemon

#2 Leefstijlcoaching

Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte. Het heeft een veel bredere benadering; het pakt de oorzaak en niet de gevolgen van een ongezond leefpatroon aan. Er is niet alleen aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging, maar juist ook voor zingeving, sociale rijkdom en kwaliteit van leven in het algemeen. Je neemt zelf de regie voor een leefstijl met meer geluk en gezondheid. En het wordt door veel verzekeringen vergoed in het aanvullend pakket.

Ga naar de Instagrampagina van dokter Tamara

mtv2_doktertamara

#3 Evenementen organiseren

Hoe bereik je in plaats van een-op-een, een veelvoud van mensen met een positieve boodschap? Good-feeling dance events die ik tot drie jaar terug organiseerde, was mijn antwoord. Een platform waar bezoekers zich prettig voelen en talenten kansen krijgen, vol met verrassende positieve, elementen (waaronder een welkom-hugservice) overgoten met een spiritueel sausje. 

Geniet van Andy's playlist

mtv3_trance

#4 Ouder worden

Ik ben 61 en de lockdown geeft alle ruimte om na te denken over wat ouder worden betekent en hoe ik mijn leven als 60-plusser ga vormgeven. Daar ontkom je niet aan. Ik zorg al meer dan tien jaar fulltime voor mijn twee meiden van 18 en 20 en we staan voor een volgende fase. Voldoende stof om over na te denken.

Lees het artikel in Psychologie Magazine

mtv4_psychologie

#5 Invloed corona op vriendschap

In coronatijd komen vriendschappen onder druk te staan omdat mensen elkaar vaak proberen te overtuigen van hun eigen gelijk. We communiceren bijna uitsluitend via sociale media en chats, niet de meest optimale vorm. Sterker nog, chats kunnen het einde van vriendschappen zijn. Ik kreeg zelfs het verwijt dat ik een slechte ouder ben omdat ik toesta dat mijn kinderen zich willen laten vaccineren.

Lees het artikel op bedrock.nl

mtv5_leveninvloed