Tekst redactie vws#Dia
Foto Purebudget.com

De kennisdeling tussen collega’s wordt anders nu het (gedeeltelijk) thuiswerken structureel wordt. Geen ‘toevallige’ ontmoetingen bij het koffieapparaat en het op de gang nababbelen na een verhitte vergadering is ook een stuk lastiger via Webex. Een aantal tips om ieders ‘kennis’ voor een bredere groep bruikbaar te maken.

#1 Profiel vws#Net

Vul je profiel op vws#Net goed in zodat duidelijk is welke kennis je hebt. Dat doe je door je Werkervaring en Opleidingen te vermelden, maar vooral door in steekwoorden onder Persoonlijke informatie te delen waar je goed in bent en voor welke onderwerpen/kennis anderen je kunnen benaderen.

#2 Deel je kennis

Deel je kennis vooral met mensen die actief op zoek zijn naar jouw onderwerp(en) of met gelijkgestemden. Ook daar kan vws#Net bij helpen. Plaats jouw specifieke kennisvraag in de tijdlijn, door een zoekterm in de zoekfunctie te zetten. Kijk of er een groep actief is op dit terrein, of start zelf een nieuwe groep (zie hiervoor ook ‘Help’ op vws#Net).

#3 Kennisconnector

Na de zomer komt er een Kennisconnector op vws#Net. Daarmee kun je kennis en collega’s met elkaar verbinden.

#4 Digitale bibliotheek

De Digitale bibliotheek van VWS beschikt over verschillende databanken en heeft een groot aantal contracten met uitgevers (abonnementen). Nu vereist dat nog enig zoekwerk en veelvuldig inloggen, maar na de zomer wordt het geheel ontsloten door een mobiele app en een website. Als VWS’er kun je dan bij alle kennis en informatie zonder extra in te loggen.

#5 Whatsapp en Signal

Met berichtenapps als Whatsapp en Signal kun je snel en makkelijk informatie uitwisselen. Ook bij de Rijksoverheid wordt er veel gebruik van gemaakt. Het is belangrijk hierbij te voldoen aan eisen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy en openbaarmaking. Op deze website vind je animatie en infographics die het beleid rondom berichtenapps en het bewaren van chatberichten bij de Rijksoverheid beschrijven.