Tekst Patricia Wiedijk
Foto Kick Smeets

Karoline Moors (50) is specialistisch adviseur portfolio Informatieberaad bij de directie Informatiebeleid, waar zij zich onder andere bezighoudt met het inzichtelijk maken van de initiatieven rondom gegevensuitwisseling in de zorg. Karoline is in haar vrije tijd veel buiten en maakt graag een wandeling met haar hondje naar bos of strand. Ook reist zij graag, heeft ze in het buitenland gewoond en spreekt ze zes talen. Thais leren staat nog op haar verlanglijstje.

#1 Arts met de dood bedreigd

Blijf met je handen van onze zorgverleners af! Dat is het eerste wat in mij opkwam toen ik dit bericht las. Artsen worden bedreigd, auto’s worden beklad en het wordt het ambulancepersoneel soms onmogelijk gemaakt hun werk te doen. Iedereen mag vinden wat hij wil maar respecteer dan ook de mening van een ander. Wat bezielt je om iemand, laat staan een zorgverlener, een prijs op het hoofd te zetten? Dat snap ik gewoon niet. Een vriendin is bij dit ‘prullenbakvaccin’-initiatief betrokken en dan komt het ineens heel dichtbij.

Arts met dood bedreigd: 'Gaat je niet in koude kleren zitten' | NOS

Foto van een arts die met de dood is bedreigd
ANP

#2 This is the voice

Ik ben een beetje in de war! Dit is niet nieuw na #MeToo en ja dit gebeurt ook in Nederland en dat is verschrikkelijk voor de slachtoffers. De discussies over machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag gaan hand in hand én zijn tegelijkertijd ook twee losse discussies. Waar ligt de grens van wat wel of niet in ons normenkader past? Mag je nog wel complimentjes uitdelen binnen een hiërarchische verhouding, of iemand een troostende arm of schouder bieden? Wat voor de een aanstootgevend is, is dat voor de ander niet.

BOOS - This is the voice

Afbeelding van het logo van de youtube serie BOOS
BNNVARA

#3 Max Verstappen wereldkampioen

Heel Nederland stond op z’n kop om een Wereldkampioen die geboren is in België en woont in Monaco. Maar hij voelt zich Nederlander, rijdt onder de Nederlandse vlag en dus kleurt Nederland  Oranje. Heerlijk en grappig tegelijk. En dan die hele discussie over de laatste ronde. Heeft Max wel terecht gewonnen? Wat maakt het uit; de saamhorigheid is er en we hebben het even niet over corona. Dit is Nederland op z’n mooist. Sport brengt mensen bij elkaar, is superspannend en verbroedert!

Max Verstappen Wereldkampioen Formule 1 2021 (redbull.com)

Max verstappen met de nederlandse vlag
Redbull

#4 Emily in Paris

Even je verstand op nul en heerlijk op reis met het tweede seizoen van de Netflix-serie ‘Emily in Paris’. Niet dat ik het inhoudelijk zo’n geweldige serie vind, maar omdat er veel over de Franse cultuur inzit. Ik ben een echte ‘francofiel’ en geniet daarom extra van de mooie beelden en de sfeer van Parijs. Ik kan niet wachten om weer die kant op te gaan!

Emily in Paris Season 2 | Official Trailer | Netflix - YouTube

Emily in Paris - official trailer
Netflix

#5 Oekraïne probeert de kalmte te bewaren

De situatie in Oekraïne is bedreigend en komt voor mij heel dichtbij. Mijn familie komt uit Polen en mijn oma is geboren in wat nu Oekraïne is. Een groot deel van mijn familie woont nog steeds in Polen en dan voelt de oorlogsdreiging opeens heel dichtbij. Het is voor mijn generatie, maar ook die voor en na mij, die in vrede zijn opgegroeid, bijna ongelofelijk dat het elk moment zou kunnen escaleren. Naast een traditionele oorlog, moeten we daarnaast waakzaam zijn voor de ‘Hybride-oorlog’. Cybercrime kan ook ongelooflijk veel schade doen; dat is nauwelijks te overzien. En de grote vraag is: Hoe United zijn we als Europa en als NAVO-landen in een crisis als deze?

Oekraïne probeert boven alles de kalmte te bewaren. ‘Er wordt een hybride oorlog gevoerd’ | Trouw

Burgers in Oekraine met geweren
REUTERS