Week van Ons Water

Ons Water

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van maandag 1 mei t/m zondag 14 mei. Waterpartners binnen Ons Water organiseren open dagen of leerzame en leuke bijeenkomsten voor het hele gezin. Er is deze meivakantie weer van alles te doen rondom het thema vergroenen. Ook zijn er rondleidingen op locaties die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.

Kijk hier voor het programma.

Podcasts Participatiepraat

Logo Participatiepraat

Hoe maak je participatie toegankelijk? En hoe zorg je ervoor dat de inbreng van burgers echt een verschil maakt? Dat hoor je allemaal in Participatiepraat, een nieuwe podcast van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de podcast geven participatie-professionals, bestuurders en ambtenaren ons een kijkje achter de schermen van een participatieproject.

Luister naar Participatiepraat in jouw favoriete podcast app. Elke aflevering met een inspirerend praktijkverhaal vol handvaten, tips en lessen.

Water Action Agenda

Logo UN Water Conference

In maart organiseerde Nederland samen met Tadjikistan de VN Water Conference. Voor het eerst in bijna vijftig jaar is in VN-verband gesproken over de water-gerelateerde problemen die elk land tegenkomt: te veel water, te weinig water of te vies water. Ruim 190 landen en meer dan 1200 organisaties waren aanwezig bij meer dan 400 activiteiten in en om het gebouw van de VN. In totaal zijn er bijna 700 toezeggingen gedaan door alle aanwezige partijen om watergerelateerde problemen aan te pakken. Die toezeggingen samen vormen de Water Action Agenda.

Iedereen kan meedoen en een kleine of grote toezegging doen. Deelnemen is nog steeds mogelijk.