Thuiswerken wérkt. Dat heeft u als werkgever samen met uw werknemers bewezen. Thuiswerken was nodig om in de coronacrisis de weg vrij te houden voor vitale beroepen en besmettingen te voorkomen. Veel organisaties hebben aangetoond dat hun werk, onafhankelijk van plaats, ‘gewoon’ doorgaat; het bedrijfsleven heeft een ongekende veerkracht laten zien. Nu we in de fase verkeren waarin Nederland steeds meer open is, komen we in een nieuwe situatie.

Corona en mobiliteit: tips voor werkgevers

De uitdaging is nu om Nederland duurzaam bereikbaar te houden terwijl het vervoer in verschillende sectoren verder op gang komt. We willen dat mensen op een vlotte, veilige en duurzame manier van A naar B kunnen reizen. Daarom heeft de overheid in samenwerking met werkgevers praktische tips over mobiliteit voor werkgevers opgesteld, zodat werknemers zo goed mogelijk thuis kunnen werken. Mogelijk worden die tips per 1 september verder aangescherpt.

We doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Want thuiswerken heeft zich op allerlei fronten bewezen. Bovendien bevordert thuiswerken dat Nederland bereikbaar blijft. Als werkgever heeft u hiervoor de sleutel in handen.

Dit e-zine is een speciale editie van de serie Werken aan duurzame mobiliteit, over thuiswerken. En laat zien wat u kunt doen om het thuiswerken zo goed mogelijk in te richten voor werknemers en welke voordelen dat heeft. Voor u als werkgever, voor uw werknemers en voor Nederland.

Mijn coronaprotocol

Alle branches hebben hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. Het is belangrijk dat zij hierbij ook werknemers betrekken, bijvoorbeeld via de vakbonden. In een protocol staan de basisafspraken waar iedereen zich aan moet houden.

Kijk voor meer informatie op Mijncoronaprotocol.nl.