Tekst Machteld Scholten
Foto Rutger Rog

Zo divers als de Amsterdamse samenleving is, zo divers zijn de initiatieven van de hoofdstad om jongeren op het rechte pad te houden.  Daarbij wordt gewerkt aan krachtige netwerken van mensen uit het hart van de samenleving. Zij begrijpen deze jongeren als geen ander en weten met hun levenservaring het vertrouwen te winnen en daarmee een brug te slaan naar hulp van de overheid. Daarmee maken zij een ontzettend groot verschil. Een van die personen is pedagoog Minchenu Maduro.

Minchenu: “Ik zie dat er veel uitsluiting plaatsvindt onder jongeren. De ene keer gebeurt het op school, de andere keer binnen het gezin.  Het gevaar is dat deze jongeren het criminele pad op gaan. Ik probeer hen weer bij de samenleving te betrekken en ik leer hen dat empathisch zijn een goed gevoel geeft.”

In deze video vertelt Minchenu hoe zij het verschil maakt: