Bedekte teelten met minimaal watergebruik en aandacht voor voedselverspilling in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat zijn cruciale landbouwthema’s in het Midden-Oosten. In Iran werkt een consortium van trainings- en kennisinstellingen aan kennisontwikkeling onder Iraanse experts die de tuinbouw in dit land verder kunnen opbouwen. In Saoedi-Arabië is Wageningen UR actief om teeltkennis onder de tuinders te verspreiden.

Kennisuitwisseling in het Midden-Oosten

Jouke Knol
WUR-onderzoeker Jouke Campen

Groenten telen in Golf-regio met veel minder water

Hoogwaardige technologie in kassen leidt tot een enorme waterbesparing in de groenteteelt. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw in Saoedi Arabië. Wageningen is gevraagd om de opgedane kennis in het land verder te verspreiden.

Lees verder

Kassenteelt Iran

Kassenteelt Iran krijgt boost dankzij Nederlandse kennis

Een consortium van Nederlandse kennis- en trainingsinstellingen en experts is begonnen om de glastuinbouw in Iran een stevige boost te geven. Die sector moet vooral rond de hoofdstad Teheran fors groeien om aan de groeiende vraag aan goede verse groenten te kunnen voldoen.

Lees verder

Voedselverspilling tegengaan

Emiraten willen voedselverspilling tegengaan

Tegengaan van voedselverspilling heeft topprioriteit in de Verenigde Arabische Emiraten. Nederlandse bedrijven die hiervoor oplossingen bieden, kunnen hierop inspelen.

Lees verder