Foto Foto: CIMMYT

In verschillende Noord- en Zuid-Amerikaanse landen worden uiteeenlopende technieken gebruikt om de bodemkwaliteit in stand te houden of te verbeteren. In Argentinië gebruiken de meeste producenten een techniek die in Nederland nauwelijks wordt toegepast: directe inzaai. In de Verenigde Staten is een groep boeren die werkt aan regeneratieve landbouw. In Mexico ondersteunt het MasAgro Project met praktisch onderzoek en training een breed scala aan boerenbedrijven bij de verduurzaming van landbouwpraktijken. Voor Cuba is de verzilting van de bodem een belangrijk thema.

Bodemverbetering in Noord- en Zuid-Amerika

Lees meer over de huidige ontwikkelingen rond bodemverbetering in deze Noord- en Zuid-Amerikaanse landen en wat hierin de rol is van het landbouwattachénetwerk.

Veldtraining aan Mexicaanse boeren door CIMMYT-medewerkers

Mexicaanse lessen in bodemverbetering

Het MasAgro Project is sinds jaren één van de belangrijkste landbouwprojecten in Mexico. Het project ondersteunt met praktisch onderzoek en training een breed scala aan boerenbedrijven in Mexico bij de verduurzaming van landbouwpraktijken.

Lees verder

Salinas Valley, Californië

Regeneratieve landbouw in de VS in opmars

Een groeiend aantal boeren in de VS kiest voor regeneratieve landbouwmethoden. Verschillende staten stimuleren de toepassing van bodemmaatregelen. Ook bedrijven als General Mills en Danone komen in actie.

Lees verder

Irrigated malanga and beans

Cuba neemt maatregelen tegen bodemverzilting

Bodemverzilting is een probleem dat in Cuba sinds de jaren vijftig wordt erkend en aangepakt. Ten zuiden van de hoofdstad Havana, een regio met veel landbouwproductie, dringt zout water het land binnen en beschadigt de bodem.

Lees verder

Inzaai mais zonder ploegen

Argentinië voorop met directe inzaai gewassen

In belangrijke gewassen zoals soja en mais gebruiken de meeste Argentijnse producenten een techniek die wij in Nederland nog nauwelijks benutten: directe inzaai.

Lees verder