Tekst Rob Langeveld
Foto Purebudget.com

De twaalf podcasts die de afgelopen tijd zijn verschenen in vws#Dia zijn verzameld op één centrale plek: 

Podcast vws#Dia

Uit de bezoekcijfers van vws#Dia blijkt dat de podcasts een stijgend aantal luisteraars trekt. Zo werd het podcastgesprek met de drie dg’s (directeuren-generaal) van VWS eind vorig jaar door ruim 600 bezoekers beluisterd.

Overzicht

De allereerste vws#Dia-podcast verschijnt in juni 2021, middenin de coronapandemie. Benjamin Rietveld vertelt daarin over de rol van VWS bij het reisbeleid tijdens corona. Een maand later geeft Reinier Koppelaar via de podcastmicrofoon uitleg over het corona-testbeleid en podcast #3 handelt over het co-managerschap van Hermien Post en Gerie Jonk.

In het novembernummer van vws#Dia (2021) gaan Florine Kist, Eline van der Haar en Dennis Cohen van DCo (directie Communicatie) in gesprek over de werkwijze van ‘VWS op social’. Integriteitscoördinator Johri Maat vertelt in podcast #5 over het omgaan met de toenemende kritiek vanuit de samenleving op VWS en VWS’ers. Een maand later staan de ‘ondergesneeuwde beleidsonderwerpen’ centraal, bij monde van Jochem Tazelaar, Veronique Ruiz, Miranda Voogd en Nico van Santen.

In aflevering 7 van de vws#Dia-podcast vertelt Andy Soewandi vanuit een Oekraïens opvangcentrum dat hij zijn huis openstelt voor oorlogsvluchtelingen. En een maand later vertellen Martijn Kooijman en Eli van der Heide hoe de directie Sport de werkstress aanpakt. 

In podcast #9 gaat Magda de Vetten in gesprek over de aanpak van directie van ‘individuele zorgproblematiek’ en in aflevering 10 staat de rol van VWS en VWS’ers als ‘kop van Jut’ centraal. Voor de laatste podcast van 2022 kropen de drie dg’s van VWS achter de podcast-microfoon, om te vertellen over zichzelf en over hun beleid. JongVWS vervolgt in januari 2023 de podcast-serie en spreekt daarin vooral over ‘Verbinden’. En ook in de toekomstige edities van vws#Dia krijgen podcasts over VWS-onderwerpen een plek. Suggesties voor onderwerpen? Mail naar vwsDia@minvws.nl

Informatie over het maken van podcasts: mail naar Michaël Wagemaker