Zakelijke mobiliteit verduurzamen heeft allerlei voordelen. Voor de maatschappij én voor u. Van fiscale voordelen, tot tevreden werknemers en zelfs commerciële kansen voor uw organisatie.

Icoon geld

Commerciële kansen voor schone organisaties

Wij (de Rijksoverheid) vinden dat uw schone inspanning moet lonen. Daarom krijgen opdrachtnemers die een aanbieding doen waaruit blijkt dat ze aantoonbaar hun best doen om minder CO₂ uit te stoten, door bijvoorbeeld zuiniger met energie om te gaan, van de Rijksoverheid een voordeel bij de gunning.

Icoon natuur

Schoon reizen – fiscaal voordelig

Een maatregel nemen om CO₂ te reduceren betekent niet dat u er een grote kostenpost bij krijgt. Er zijn allerlei fiscale voordelen waarvan u gebruik kunt maken om het reisgedrag van werknemers te verduurzamen. Zo heeft een auto zonder uitstoot een voordelige bijtelling en u kunt treinreizen, carpoolen, fietsen en zelfs thuiswerken stimuleren met fiscale voordelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, kijk hier wat u nog meer kunt doen

Icoon mensen

Lage uitstoot, tevreden werknemer

Aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een elektrische leaseauto, een fietsplan of vrij reizen met het OV, verhogen de kans dat een werknemer voor u kiest of bij u blijft. Niet alleen de luxe van een goede reiskostenvergoeding spreekt aan. Ook het feit dat u kiest voor een maatregel die CO₂ bespaart straalt op u af. Dat hoorden we terug in gesprekken met werkgevers én werknemers. Zo biedt VodafoneZiggo haar werknemers een Ov-kaart aan waarmee ze eersteklas en in de vrije tijd mogen reizen. Dat heeft een duurzaam doel, maar heeft ook impact op hoe u uw bedrijf positioneert: “Wij runnen een duurzaam bedrijf, omdat we de beste mensen aan willen trekken.”

Dit magazine in de mail? Klik hier.