Veel werkgevers verduurzamen hun mobiliteit. Als alle organisaties dit doen, kan de impact op CO2-uitstoot enorm zijn. Want bijna de helft van alle wegkilometers is werk gerelateerd. Om dit potentieel te benutten, volgt in 2022 regelgeving. Die geldt voor alle organisaties met meer dan 100 werknemers. In dit magazine leest u wat úw organisatie kan doen.

Samen uitstoot verminderen

Het doel is dat zo veel mogelijk werkgevers zich inzetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot van werk gerelateerd verkeer. Zo helpen we werkgevers bij het halen van de doelen die we samen hebben afgesproken in het Klimaatakkoord.

Werkgevers geven tips

In dit magazine krijgt u tips van werkgevers die het reisgedrag van hun werknemers veranderden en een schoner alternatief boden. U leest hoe ze dat doen, met welke maatregelen ze aan de slag zijn gegaan, hoe ze omgingen met tegenslag en welke schone vervoermiddelen het meest effectief werken bij het terugdringen van uitstoot. Bij niet reizen - dus met videoconferencing of thuiswerken - is de CO2-uitstoot uiteraard nihil.

De mobiliteit van uw organisatie

Ook krijgt u in dit magazine overzicht van de fiscale voordelen waarvan u gebruik kunt maken als u uw CO2-uitstoot vermindert, wat het u oplevert en waar u moet beginnen als u zelf actie wilt ondernemen.

Dit magazine hoopt te inspireren. Zodat u - samen met andere werkgevers - meewerkt aan een schonere toekomst voor Nederland.