Terugdringing van de voedselverliezen in de Verenigde Staten wordt sinds 2018 federaal aangepakt. In Canada neemt de afvalproductie af door een aantal succesvolle initiatieven om afval te recyclen. Nederlandse bedrijven zijn in Mexico actief om de verliezen terug te dringen in exportketens naar Europa. In Chili vindt voedselverlies vooral in de eerste schakels van de keten plaats. In Colombia en Peru geeft een inventarisatie een goed beeld in welke productcategorieën de grootste verliezen optreden.

Aanpak voedselverliezen in Noord- en Zuid-Amerika

Herverpakte appels

Nationaal initiatief in VS tegen voedselverspilling

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) schat dat tussen 30% en 40% van het beschikbare voedsel in de VS jaarlijks wordt verspild. 31 procent daarvan gaat verloren in de detailhandelsketen en bij consumenten thuis.

Lees het artikel

Markt

Voedselverlies in Colombia en Peru niet makkelijk oplosbaar

De verliezen in de voedselketen in Colombia en Peru zijn enorm. Recent is geïnventariseerd in welke schakels van de keten en in productcategorieën de grootste verliezen optreden. In dit artikel staan de belangrijkste conclusies op een rij.

Lees het artikel

Mexico2

Steeds minder verlies in fruitketen Mexico-Nederland

Vers fruit is één van de productsoorten waarin wereldwijd veel verlies en verspilling plaatsvindt. Meerdere, veelal Nederlandse, bedrijven zijn volop bezig verlies en verspilling tegen te gaan in de verschillende segmenten van de exportketen van Mexico naar Europa.

Lees het artikel

OurFoodFuture

Afvalberg inspireert Canada tot circulaire initiatieven

Canada is een van de grootste afvalproducenten ter wereld. Per inwoner gaat het om zo’n 720 kilo per jaar. Sinds 2010 is de afvalproductie wel met 10% afgenomen. Dat is mede het resultaat van succesvolle initiatieven om te recyclen en om afval te voorkomen.

Lees het artikel

Chili

Nederland betrokken bij Chileense aanpak tegen ketenverliezen

Wereldwijd is Latijns-Amerika een van de regio’s waar het voedselverlies van groenten en fruit het hoogst is met 55%. Dat blijkt uit onderzoek van de FAO. Sinds 2017 werkt een nationaal comité in Chili hard aan terugdringing van de verliezen.

Lees het artikel

Mexico1

Samen tegen voedselverspilling in Mexico

Ook in Mexico wordt veel voedsel verspild, ondanks dat bedrijven zeggen geen voedselverspilling te kennen. Twee programma’s van een Britse NGO proberen desondanks de verspilling de komende jaren terug te dringen.

Lees het artikel