Tekst Maarleen Aarden – Heikamp
Foto René Verleg

Anderen omschrijven haar als ‘iemand die graag anderen met van alles helpt’. Anka van Egmond (62) snapt dat wel: “Dat is mijn werk en dat vind ik juist leuk om te doen.” Ze is contactpersoon voor veel zaken: van arbo en financiën tot ict en informatiebeveiliging. Om te ontspannen kijkt deze directiesecretaris het liefst naar detectives op BBC First, maar wat viel haar nog meer op de afgelopen tijd in de media?

#1 Art over de vloer

Wat ontzettend leuk om minister De Jonge thuis in zijn privé-situatie te zien.
En dat zelfs op zijn verjaardag!

Kijk dit interview terug via RTL XL.

Art Rooijakkers

#2 Gouwe ouwe

Sinds de corona-crisis ontdekt: 192TV. Een radiostation dat gouwe ouwe hits uitzendt met beeld. Ook voor hits die niet de Top 1000 aller tijd hebben gehaald.

Beluister 191TV.
 

beeld van 192 radio

#3 Veronica Inside

De heren hebben overal een mening over en zijn het niet altijd eens met elkaar. Ik kijk nooit voetbal, maar vind het heerlijk om naar het commentaar van Johan Derksen, René van der Gijp, Hans Kraaij jr., Wim Kieft en andere gasten te luisteren tijdens een uitzending van Veronica Inside.

Ga naar de website Veronica Inside.
 

Website Veronica Inside

#4 Om op te eten

Sinds een paar maanden ontdekt: bestellen van overheerlijke gerechten via internet. Tijdens een wandeling rond de Vogelplas in Leidschendam werd ik via een poster geleid naar een restaurantwebsite. Na de online aanvraag werd het bestelde op de stoep voor de deur bezorgd in een papieren zak en betaling ging met een Tikkie. Nu zoek ik wekelijks via de digitale snelweg naar allerlei lokale initiatieven en onbekende gerechten. Zo stond een keer op het menu: panna cotta van rode biet met structuren van biet. Je denkt: bah, maar dat was hartstikke lekker! Maar ook gegrilde flanksteak met groentenmix en saus en als dessert een proeverij van chocolade en kers. Overheerlijk!

Kijk op eetnu.nl.

website eetnu.nl

#5 Dichtbij het nieuws

Ook het lokale nieuws is interessant om te volgen. Zo is er om de hoek een herenkapper. Een echte ouderwetse buurtkapper, waar veel oud- maar ook jonge Leidschendammers komen. Aan de andere kant van de sluis in Leidschendam weet men eerder dan wie dan ook wat er bij ons in de buurt is gebeurd! Regelmatig laat onze minister-president er zijn haar knippen, inmiddels al 17 jaar!
En dat is dan te lezen in onze lokale weekkrant. Zo blijf je op afstand, toch dichtbij het nieuws.

Lees het Krantje-online.

Minister President in een kapperszaak