Tekst Douwe Anne Verbrugge
Foto Kick Smeets Illustratie: iStock

Van 15 tot en met 19 november is de jaarlijkse Week van het Werkplezier. De week staat ditmaal in het teken van ‘in verbinding zijn met jezelf, je omgeving en je werk’.
Tijdens de Week van het Werkplezier krijgen alle rijksambtenaren een gevarieerd programma
 aangeboden. Ook verschijnt er een e-zine voor alle VWS’ers.

WAAROM een e-zine?

Roos: “Bewustwording, inspireren en aanzetten tot actie. Laat ik het daar eventjes bij houden. Met het digitale magazine willen we laten zien hoe je je werkplezier kunt vergroten. Met tips, voorbeeldverhalen van collega’s, een filmpje en nog veel meer. Leukste item? Ik vond wel heel grappig om te lezen dat de blindengeleidehond van RIVM-collega Marion Nijhof ontzettend blij was dat-ie met zijn baasje weer naar kantoor mocht. Een leuke twist om ook te lezen over werkplezier vanuit het perspectief van de hond Ook grappig: de vele praktische tips voor het verwerven van inzicht in je eigen werkrituelen en hoe je daar een omslag in kunt maken.”

WAT is er meer te vinden in het e-zine?

Roos: “Een driegesprek met de sg’s van OCW, SZW en de psg van VWS, full quotes van medewerkers over hun werkplezier en een interview met een vitaliteitsadviseur. Dat is eigenlijk een vitaliteitscoach. Iedere VWS’er kan via het LOP (Leer- en Ontwikkelplein) op individuele basis zo’n vitaliteitscoach inschakelen. Maar je kunt dat ook met je team doen. Hartstikke leerzaam. Je krijgt meer inzicht in je werkhouding waardoor je je eigen vitaliteit vergroot.”

WANNEER verschijnt het?

Roos: “Maandag 15 november ontvangt iedere VWS’er ‘m in zijn mailbox.”

Portretfoto van Roos Nieuwendijk buiten in de regen onder een zwarte paraplu
OBP’er Roos Nieuwendijk is eenmalig eindredacteur van het e-zine.