Tekst Adriaan Duivesteijn
Foto Edwin Walvisch

Linda Korpershoek (45), adjunct-directeur bij de Eenheid secretariaten tuchtcolleges en toetsingscommissies (ESTT), zeilt heel graag. “Maar van mij geen foto met een reddingsvest aan. Misschien saai voor de fotograaf, maar ik kies voor mijn e-reader.”

Onontkoombaar dus, die e-reader?

“Ik ben een fanatieke lezer en heb ‘m altijd bij de hand. Ik verhuisde ooit 80 dozen met boeken, maar heb bijna alles weggedaan. Met een e-reader heb ik een boekenkast in mijn tas. Alleen exemplaren met emotionele waarde heb ik bewaard.”

Je werkt nog maar kort bij VWS, hoe ging de kennismaking?

“Live! Dat geldt voor alle kennismakingsgesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd. Ik heb mensen gewoon van de gang getrokken als ik ze toevallig zag. Je weet nooit als je ze op maandag ziet of ze dan dinsdag ook op kantoor werken. Ik had zoiets van ‘pluk de dag, pluk ze van de gang’.”

Als mensen met jou kennismaken, met wie maken ze kennis?

“Ik ben een heel rustig en gelijkmatig persoon en hecht aan goed persoonlijk contact. Je hoeft niet met elkaar op vakantie, maar ik heb graag een leuke werkrelatie. Dat je een lolletje kunt maken, maar dat je ook iets van elkaars thuissituatie weet.”

Noem nog eens iets?

“Ik zing graag, al zal ik dat op de werkvloer niet snel doen. Maar als ik het thuis naar m’n zin heb, barst ik nog wel eens in zingen uit. Op mijn vorige werkplek hebben we met Kerst digitaal een muziekbingo gedaan, daar zat ik heftig mee te zingen en dat heeft mijn collega’s wel verrast.”

Waar kijk je naar uit?

“We zitten midden in een verbouwing en zonder verwarming. Ik kijk uit naar warmte en zon. We wonen aan het water, er varen alweer steeds meer bootjes voorbij. Dat geeft mij een vakantiegevoel.”