Tekst Patricia Wiedijk
Foto Phil Nijhuis

Brahim Al Wahabi (41) is adviseur kwaliteit en bedrijfsvoering bij de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) en richt zich onder andere op kwaliteitsverbetering, preventie (gezond en vitaal werken), Eigentijds Werken, financieel beheer en is tevens huisvestingscoördinator. Hij studeerde HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool en woont met zijn vrouw en drie kinderen (2, 7 en 9) in Rotterdam. In zijn vrije tijd gaat hij graag zwemmen, fitnessen en coacht hij het jeugdvoetbalteam van zijn oudste zoon. Brahim is een echte sportliefhebber en bewust bezig met een gezonde leefstijl.

#1 Geen extra vluchten vanaf Rotterdam

De chaos op Schiphol domineerde deze zomer wekenlang het nieuws. Veel vluchten werden omgeboekt naar Rotterdam The Hague Airport, maar ook daar stonden lange rijen voor de incheckbalie, tot buiten aan toe. Het is daar nog nooit zo druk geweest. Ook bij terugkomst moesten wij ruim twee uur wachten op onze bagage. Gelukkig zijn onze koffers niet zoekgeraakt. Ook Rotterdam kan de grote stroom vakantiegangers blijkbaar niet aan en zal in het najaar geen extra vluchten overnemen van Schiphol.

Rotterdam Airport kan in herfst geen vluchten van Schiphol overnemen

Rooterdam The Hague Airport
Rooterdam The Hague Airport

#2 WK 2022 in Qatar

Ik kijk enorm uit naar het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Het is een bijzonder toernooi, omdat het zich voor het eerst in de geschiedenis afspeelt in het Midden-Oosten en in de winter. Althans, voor ons is het winter want in november kan het daar nog makkelijk de 30 graden aantikken. Ik vraag mij wel af hoe de beleving van een WK is in de winter, zijn alle straten in Nederland dan ook oranje? Zowel Nederland als Marokko hebben zich gekwalificeerd en ik ben erg benieuwd hoe beide teams het gaan doen. Mochten ze tegenover elkaar komen te staan, dan ben ik voor het winnende team, en welk team dat dan is maakt voor mij niet uit.

Hayya Hayya FIFA World Cup 2022 Official Soundtrack

Hayya Hayya, official sountrack WK Qatar 2022
FIFA

#3 Alles weer open in drie stappen

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden maar toch staat corona in mijn top vijf. Ook voor mij was het een pittige tijd, vooral in de periode dat de kinderen thuisonderwijs kregen. Net als de rest van Nederland was ook ik opgelucht dat de maatregelen stapje voor stapje werden losgelaten en dat we met het gezin weer leuke dingen konden doen en familie konden bezoeken. Bij een nieuwe opleving van het virus zal het niet zo erg zijn als twee jaar geleden, hoop ik. Veel mensen zijn gevaccineerd en we hebben veel geleerd van die tijd. Ik ben hoopvol dat als het virus in het najaar weer oplaait, dit niet tot (al te veel) maatregelen zal leiden.

Alles kan weer open in 3 stappen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Afbeelding van het coronavirus
Purebudget.com

#4 Ik vertrek

Een programma waar ik echt even voor ga zitten is: Ik vertrek. Het intrigeert mij hoe gezinnen het besluit nemen om hun hele hebben en houden op te pakken en te vertrekken naar een ander land met een andere taal en gebruiken. Om daar helemaal opnieuw te beginnen met alle risico’s van dien. Dat je zo’n keuze kan maken. Knap hoor! Het is mooi om te zien hoe zo’n gezin het hele proces doorloopt en ook bijzonder dat er nauwelijks gezinnen zijn die alsnog terugkeren naar Nederland.

Ik Vertrek - AVROTROS.nl

afbeelding van het programma ik vertrek
AVRO/TROS

#5 Wheeler Dealers

Op Discovery kijk ik graag naar Wheeler Dealers. Een programma waarin oude auto’s worden opgekocht, opgeknapt en met winst verkocht aan een nieuwe eigenaar. De prijs die ze betalen voor een oud ‘wrak’ is vaak nog behoorlijk hoog. Ik zou het er waarschijnlijk niet voor betalen. De show is klein opgezet en bestaat alleen uit een presentator en een monteur. De monteur laat precies zien wat hij doet en elke aflevering knapt hij weer een andere auto op. Zeker de moeite waard om te kijken als je van auto’s houdt en de hele transformatie van ‘oud’ naar ‘nieuw’ wil zien.  

 Wheeler Dealers (discoveryuk.com)

Wheeler dealers - screenshot programma
Discovery Channel