Tekst Adriaan Duivesteijn
Foto Phil Nijhuis

Marina van den Bosch (36) is senior beleidsmedewerker bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie (GMT). Ze richt zich met name op dossiers die gaan over het gebruik van dure geneesmiddelen, zoals gepast gebruik en personalised medicine. Daarnaast is zij de afgelopen maanden betrokken geweest bij de totstandkoming van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Marina woont in Rijswijk samen met haar man en twee dochters van 7 en 4 jaar oud. In haar vrije tijd besteedt ze veel tijd met haar gezin. Daarnaast staat ze graag op de tennisbaan of in de keuken voor het bakken van heerlijke taarten of koekjes. Overigens ook iets dat ze graag met haar dochters samen doet.

#1 Leaving Afghanistan

We zapten er toevallig langs, maar zijn blijven kijken. ‘Leaving Afghanistan’, een tweedelige documentaire over mensen die voor de regering werkten in de laatste maanden voordat de Taliban het land weer volledig overnamen. Wat die mensen vertelden, had best wel impact. Het gaf ook een andere kant van het verhaal dat we in de Nederlandse media meekregen.
Leaving Afghanistan

Videostill van documentaire 'Leaving Afghanistan'
NPO Start

#2 Grand Prix Japan

Ik ben echt een Formule 1 fan, al vanaf klein meisje. Het is de reden dat wij een Viaplay-abonnement hebben. De Grand Prix van Japan was opmerkelijk. Door alle regels van de FIA was het een tijd onzeker of Max Verstappen nu wel of niet kampioen was geworden. Zelf zei hij ‘ik ben het niet’, anderen zeiden ‘je bent het wel’. Hij is en blijft wereldkampioen 2022 en beleeft een fantastisch seizoen.
Verstappen prijst Honda: 'Ze verdienen het dat we in Japan hebben gewonnen' 

Max Verstappen
GPBlog

#3 Integraal Zorgakkoord

Afgelopen maand is het Integraal Zorgakkoord gelanceerd. Ik heb in het kernteam gezeten dat het akkoord mede tot stand heeft gebracht. Dat is een heel intensief traject geweest, met veel VWS’ers en veel externe partijen. Gaaf dat het uiteindelijk gelukt is. Uiteraard volg je dan ook de media berichten die over het akkoord gaan, de conceptversies zijn in de zomer ook gelekt. Natuurlijk kom je dan ook lelijke reacties tegen, maar ik vind het wel leuk om mijn werk terug te zien in de media omdat je hiermee ook ziet dat je werk impact heeft.
Integraal Zorgakkoord: 'Samen werken aan gezonde zorg'

Beeld met tekst 'Integraal zorg akkoord'
Rijksoverheid

#4 The Serpent Queen

Ik houd van historische series. Wij streamen nu ‘The Serpent Queen’, het verhaal is gebaseerd op Catharina de Medici, koningin van Frankrijk in de zestiende eeuw. Het is fictie, geromantiseerd en gedramatiseerd. Als ik in een serie zit, dan zit ik er ook helemaal in, maar na afloop zoek ik op het internet uit wat fictie is of toch een feit.
The Serpent Queen

Videostill van de serie 'the Serpent Queen'
IMDB

#5 Wie is de Mol

Ik kijk naar ‘Wie is de Mol’, het nieuwe seizoen begint in januari. Ik ben niet iemand die alles gaat uitpluizen, maar als de serie loopt dan probeer ik bijvoorbeeld de bijhorende podcasts te volgen. Officieel is het nog niet bekend waar deze reeks zich afspeelt, maar in een Instagrampost van de producer in september was een biermerk te zien dat alleen in Namibië gemaakt wordt…
Wie is de Mol 2023: wanneer komt het op tv én wie doen er mee?

 

Beeld van het logo van 'Wie is de mol'
Avrotros