Tekst Magda de Vetten
Foto René Verleg

Podcast vws#Dia (aflevering 13):

Podcast vws#Dia

De landelijkse cijfers van het ziekteverzuim stijgen, ook bij VWS. Vooral door psychische oorzaken. In deze podcast stelt Magda de Vetten de vraag hoe leidinggevenden en collega's het beste kunnen omgaan met collega’s die mentale problemen hebben. En wat kunnen ze zelf doen? “Het begint ermee dat je de signalen herkent zoals een kort lontje of slecht slapen”, zegt Ahmed Nasser-Allah, senior beleidsadviseur bij P&O.

“We moeten het normaler vinden dat het soms ook even wat minder kan gaan”, vinden Victor Sannes en Maaike Kramer, leidinggevenden bij de directie VGP (Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie). Zij hebben goede ‘recensies’ van hun medewerkers. Wat is hun geheim?

Deze dertiende vws#Dia-podcast (circa 20 minuten) is rechtstreeks te beluisteren door op bovenstaande button te klikken, of door het MP3-‘geluidsfragment’ te downloaden.

Suggesties voor nieuwe podcast-onderwerpen? Mail naar diagonaal@minvws.nl

vws#Dia podcast

In iedere vws#Dia verschijnt de vws#Dia podcast, waarin VWS'ers aan het woord komen over hun dagelijkse werk. Alle afleveringen zijn verzameld en terug te luisteren op één centrale plek: vws#Dia podcast.